Тиражът на бюлетините за предстоящия местен вот в края на

...
Тиражът на бюлетините за предстоящия местен вот в края на
Коментари Харесай

За предстоящия местен вот

Тиражът на бюлетините за идния локален избор в края на октомври е 17 257 800.

Броят на бюлетините за общински съветници е 6 900 600, същият е и за бюлетините за кмет за община. Ще бъдат отпечатани и 1 858 100 бюлетини за избор на районни кметове, както и 1 598 500 бюлетини за кметове на кметства. Това заяви представителят на ЦИК Александър Андреев на постоянен брифинг на ЦИК по отношение на идните кметски избори.

Бюлетините ще костват малко над 5 милиона лв., като цената за една е към 30 ст.

Андреев заяви и че ЦИК към този момент е одобрила методическите инструкции за образования на членовете на секционните изборни комисии, които ще стартират другата седмица. Взето е решение и да бъдат включени в изборните описи сред първия и втория тур хората, които ще навършат пълноправие точно в този интервал и ще имат право на глас.

На брифинга стана ясно и че като наблюдаващи са се записали 7 неправителствени организации с общо 74 упълномощени наблюдаващи, като 21 от тях са интернационалните.

Към момента са постъпили 31 сигнала и 147 тъжби, уточни още Александър Андреев.

Говорителят на ЦИК даде информация и че има 8 претенденти за общински съветници от страни членки на Европейски Съюз, като от тях трима са от Англия, двама са от Гърция, и по един от Румъния, Полша и Нидерландия. Те ще вземат участие в изборите на разнообразни места в страната - в Царево, Варна, Велико Търново, Хайредин, Нова Загора, Асеновград, Попово.

Александър Андреев напомни и че на 12 октомври изтича срокът, в който може да се подаде заявление за гласоподаване по сегашен адрес, както и заявление за гласоподаване с преносима урна. До 16 октомври пък ще бъде оповестен описът със заличените лица за изборите.-->

По време на брифинга стана ясно и че ЦИК към момента не е определила размера на санкцията за водача на " Атака " Волен Сидеров поради присъединяване му в предаването " Референдум ". Причината за това е че към момента тече административната процедура.

Андреев посочи, че водачът на " Атака " е обжалвал решение на ЦИК за недопускането му в друго предаване на Българска национална телевизия пред Върховния административен съд (ВАС) и в този момент се чака неговото решение.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР