ТИР със 152 минирани трупа на украински бойци са били

...
ТИР със 152 минирани трупа на украински бойци са били
Коментари Харесай

ТИР със 152 минирани трупа на украински бойци са били открити в подземията на завод Азовстал

ТИР със 152 минирани натрупа на украински бойци са били открити в подземията на цех " Азовстал " в Мариупол, съобщи по време на брифинг официалният представител на Министерството на защитата на Украйна - генерал-майор Игор Конашенков, представен от осведомителните организации. 

" По време на изследването на подземията на металургичния комбинат " Азовстал “ в Мариупол, където се криеха военните от украинската групировка " Азов “, съветски военнослужещи откриха хладилен тир ", заяви Конашенков.

" В камион с неработеща охладителна система бяха съхранявани 152 тела на починали бойци и военнослужещи от въоръжените сили на Украйна ", посочи той.

И напомни, че командването на Азов обществено е призовало президентът Зеленски да вземе телата на починалите, с цел да могат фамилиите да ги погребат. Проверка на микробуса от сапьори е посочила съществуването на четири мини, сложени под телата на починалите украински военнослужещи. Взривното вещество в тях е било задоволително, с цел да унищожи всички остатъци от телата, останали в ТИР-а, показва Игор Конашенков. 

" В близко бъдеще съветската страна възнамерява да съобщи телата на украински бойци и военнослужещи, открити на територията на цех Азовстал, на представители на Украйна “, се споделя в известие на Министерството на защитата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР