ТИР пламна в Пловдив, а пламъците станаха символ на съпротивителните

...
ТИР пламна в Пловдив, а пламъците станаха символ на съпротивителните
Коментари Харесай

Протестиращи запалиха ТИР в Пловдив

ТИР пламна в Пловдив, а пламъците станаха знак на съпротивителните сили на българския превозвачески бизнес, написа "Трафикнюз ". Точно в 12 часа возилото беше запалено в символ на митинг на българските транспортни компании против одобряването на противоречивия пакет "Мобилност " в Европейския парламент.

Протестът с ритуалното палене на камиона бе подкрепени от над 200 души от сектора, които разпънаха транспаранти с апели "ЕС, не убивай превоза в България!, "Има ли място за БГ бизнеса в Европейски Съюз ", "Не на дискриминирането! ", "Европа на две скорости - заден ход за България ". С протестни лозунги срещу европейските регулации бе облепен и подпаленият ТИР.

Решението за „ палежа “ бе взето късно нощес от Управителния съвет (УС) на СМП и е част от митинга им против всички дискриминационни ограничения и техническите похвати за тяхното пробутване в отиващия си към този момент Европейски парламент.

Взети са крупни ограничения за сигурност - пожарни, полицейски коли и кола за спешна помощ са на мястото до Кукленско шосе, където се реализират огнените протестни дейности.

Гласуването през днешния ден е следващ опит Пакет "Мобилност " да бъде признат от евродепутатите.

Транспортният отрасъл у нас неведнъж прикани българските и европейските институции да подхващат ограничения, тъй като това ще изяде хляба на 500 000 български фамилии.

На два пъти те стачкуваха и зад граница, един път в Брюксел и един път в Страсбург, като към техните претенции се причислиха транспортни компании от Румъния, Литва, Латвия, Естония.

Пакет "Мобилност " планува по-високи командировъчни за водачите, както и камионът и водачът да се връщат в страната на генезис на всеки четири седмици.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР