Тир паркинг до Митницата в Пловдив се оказа незаконен. Това

...
Тир паркинг до Митницата в Пловдив се оказа незаконен. Това
Коментари Харесай

Тир паркинг до Митницата в Пловдив се оказа незаконен

Тир паркинг до Митницата в Пловдив се оказа противозаконен. Това стана ясно от заповед на кмета на община " Родопи " Павел Михайлов, с която е неразрешено използването и достъпа до градеж: „ Открит паркинг 2 “ и е е разпоредено да се освободи градежът в 14-дневен период за непринудено осъществяване от връчването ѝ. 
Прочетете още
Теренът е в околност „ Перето “ и съставлява земеделска земя - равнища, в землището на село Браниполе. Със заповедта още е разпоредено да се стартира произвеждане за определяне и премахване на нелегално строителство, като се прекъсне електрозахранването на градежа, както и водоснабдяването на същия. 

Според констативен акт на общината строежът съставлява открит паркинг, като теренът е над 90% чакълиран и асфалтиран и е с изцяло погубен хумусен пласт. Оказва се, че без нужните документи е поставяла телена мрежа с железни колове, преграда с надзорен пункт, за осъществяване на управлява достъпа до терена. 

Единият от притежателите е подал тъжба в съда против заповедта. Другият притежател пък показва, че няма никакво отношение към построяването и използването на посочения паркинг, защото тя е само съсобственик на парцела и към датата на придобиване на собствеността, върху парцела към този момент са били осъществени всички действия и усъвършенствания, посочени в обжалваната заповед. 

В хода на следствие е установено, че от 2019г. са налице сигнали от жители по отношение на противозаконното прилагане на процесната равнища като паркинг, от разтрошаване на тротоара откъм бул. " Кукленско шосе " за вход на паркинга. 

Свидетелка разказала, че чакълът на имоте е подложен, когато са почнали преписките против паркинга, като е поставена и градинска железна мрежа с бетонни колове. Тя пояснила, че преди време входът бил против Митницата, а по-късно е преместен от страна на бул. „ Кукленско шосе ", и от там влизат тировете. Жената обяснила още, че вижда, най-малко по 20-30 тира непрекъснато там, част от които остават и да нощуват.

Според съда паркингът е градеж от пета категория и предстои на въвеждане в употреба, само че такава процедура не е изпълнена. Собственикът не е показал строителни бумаги за осъществения паркинг, нито позволение за прилагане.

Той твърди, че не е осведомен с образуванато против него административно произвеждане, че не му е бил връчен констативния акт, че за заличавания хумусен пласт не следва да се глоби по реда на Закон за устройство на територията и че липсват доказателства парцелът да се употребява за паркинг на тежкотоварни коли.

" Няма спор, че от 2019г. и досега единият притежател употребява паркинга и събира средства, не по открития от закона ред и без да е трансформирал предназначението на земеделската земя ", установи в умозаключение Административният съд. 

С този претекст магистратите отхвърлят жалбата на единия собстсвеник, с която с изключение на възбрана за достъп е разпоредено и начало на произвеждане за определяне и остраняване на нелегално строителство. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР