Типично пролетен бе и днешният ден - с гръмотевици и

...
Типично пролетен бе и днешният ден - с гръмотевици и
Коментари Харесай

До сутринта ще е почти без валежи

Типично пролетен бе и днешният ден - с гръмотевици и превалявания. За доста малко време във Велико Търново са паднали 28 л/кв. м, а в Ловеч към 20. Информация за градушка има за град Кюстендил и в някои региони в Югоизточна и Централна Северна България, а поривите напразно в Пазарджик надвишиха 65 километра в час.

И в околните часове на доста места ще вали. Възможни са и гръмотевични стихии и градушки. Около среднощ явленията в множеството региони за малко ще стихнат и до сутринта ще е съвсем без превалявания, най-вече с раздрана облачност. Минималните температури на следващия ден ще бъдат сред 13 и 16 град уса, в София - към 11, а оптималните ще са сред 22 и 27 градуса, в София - към 22.

Утре, още през първата половина на деня, ще стартира да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на доста места, основно в следобедните часове, ще има краткотрайни превалявания.

Обявено е и предизвестие от първа степен - код жълто за засилена гръмотевична активност над цялата страна. Остава заплахата и от градушки.

И по Черноморието в следобедните часове се чака купеста и купесто- дъждовна облачност и тук-там ще превали. В обособени региони ще се развият и гръмотевични стихии, вероятни са и градушки. Максималните температури ще са 22-25°. Температурата на морската вода е 18-20°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Не са удобни изискванията за туризъм в планините , където облачността ще е по-често забележителна, на доста места с краткотрайни, краткотрайно интензивни превалявания от дъжд, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно.

Предимно слънчево ще бъде над Западна Европа, Пиренейския полуостров и Централното Средиземноморие. Над Северната и Централната част на Континента обаче, както и на Балканите, времето ще бъде сходно на нашето - слънчево преди обяд и с превалявания от дъжд, гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно в следобедните часове.

Температурата на морската вода по крайбрежието на южната ни съседка Гърция ще е към 21°-22°.

У нас и в околните дни времето ще остане без основна смяна - повече слънце ще има заран. След обяд и до среднощ ще се развива купесто-дъждовна облачност, тук-там ще има и превалявания, съпроводени от гръмотевици и краткотрайно увеличаване напразно, изключително в неделя и понеделник, когато се чака и захлаждане. Остава заплахата и от градушки. През идващите дни температурите още веднъж последователно ще тръгнат нагоре.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР