Типичният служител, който се връща на старата си работа, го

...
Типичният служител, който се връща на старата си работа, го
Коментари Харесай

Отново на старата работа може да се окаже най-добрият ви ход

Типичният чиновник, който се връща на остарялата си работа, го прави 13 месеца след напускането

Служителите, които стартират работа с по-високо възнаграждение отпреди, не са единствено тези, които я сменят. В последно време това са и хората, които се връщат на предходно работно място.

Между януари и април 2022 година приблизително статистически служащите, които са се върнали на предходна работа, декларират, че получават 28% повече отпреди. Данните идват от анкета на Visier, в която са взели присъединяване 3 милиона души в 129 страни в целия свят, оповестява.

Типичният чиновник, който се връща на остарялата си работа, го прави 13 месеца след напускането, сочат още данните.

Според Visier служащите, които напущат още веднъж, с цел да се върнат при някогашен шеф, могат да получат по-голямо покачване спрямо това на хората, които просто сменят работата си.

Защо завръщането на остарялата работа си коства покачването?

Причините, заради която един завърнал се чиновник получава покачване, са няколко. На първо място заплатата му се актуализира за времето на отсъствието му, също така получава награда и за новия опит, който е натрупал, споделя Андреа Дерлер, началник на проучванията във Visier.

За някои напускането и връщането може да е най-бързият път нагоре по кариерната стълбица, написа CNBC.

Проучването сочи още, че почти ⅓ от новоназначените чиновници през интервала януари 2019 година до април 2020 година са били на работа преди този момент в компанията.

Съвременният пазар на труда, където има съвсем две свободни работни места за всеки чиновник, мениджърите не престават да се борят за привличането на работна ръка.

Преимущество на към този момент работилите във компанията е, че те са осведомени с процесите в нея и по-бързо ще стартират да работят пълноценно, съпоставено с някой нов.

Защо чиновниците напущат няколко пъти и не след дълго?

Първия път чиновниците напущат заради няколко аргументи. Някои желаят да научат нещо ново, а други са принудени да изоставен, защото не виждат развиване за кариерата си или опция да се учат.

Трети са на мнение, че заплащането им е ниско или не харесват дългото пътешестване до офиса.

Сред главните аргументи за бързото овакантяване на втората компания пък е съжаляване за напускането на първата. Друга е, че не са разкрили в новата си роля това, което са търсили, не харесват фирмената просвета или сътрудниците. Основателна причина е и неналичието на баланс сред работата и персоналния живот.

Взаимоотношенията също имат роля. Много чиновници са склонни да се върнат на остарялата си работа, защото упованията им за връзките с мениджърите и сътрудниците на новото място не са се оправдали. Например, не са били същите като на предходното.

Ключовете към задържането на чиновници

Признанието и взаимоотношенията са основни за задържането на чиновници (и повторното им наемане). Компаниите може да спрат напускането като усилят заплащането или дават други поощрителни ограничения. Това е най-лесното решение.

По-трудно за работодателите и мениджърите по човешки запаси е да обезпечат кариерно развиване.

Проявилите се служащи би трябвало да получават покачване най-малко на всеки две години, споделя специалист.

Задържането на нови чиновници изисква още от управление да обърне особено внимание през първата година от наемането им.

През този интервал служащите може да се усъмнят в правилността на постъпката си и да съжалят, че са напуснали предходното работно място.

Важна стъпка е построяването на взаимоотношения с всеки един начинаещ. Когато такива липсват, последният може да реши, че никой не се интересува дали е там, или не е.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР