Тинк-танкът e политическиили изследователски институт, който извършва проучвания и застъпничество

...
Тинк-танкът e политическиили изследователски институт, който извършва проучвания и застъпничество
Коментари Харесай

Какво представляват организациите “Think tank”

Тинк-танкът e политическиили проучвателен институт, който прави изследвания и покровителство по тематики като обществена политика, политическа тактика, стопанска система, военно дело, технологии и просвета. Произходътна термина, безусловно се превежда като “Резервоар за хрумвания ”.

Повечето са неправителствени организации, само че някои от тях са полуавтономни организации в границите на държавното управление или са свързани с избрани политически партии, предприятия или военни. Тинк-танковете са неразделна част от актуалното общество, като обезпечават значим мост сред университетските проучвания, формулирането на политики и публичните полемики.

Една от главните функционалности е да се създават и оферират политики, ориентирани към неотложни публични провокации. Тези политики могат да се концентрират върху разнообразни области - от промяна на опазването на здравето до намаляване на последствията от изменението на климата - и оферират на практика решения, които политиците могат да вземат поради при правенето на законодателство или провеждането на промени.

Съществуват разнообразни типове " идейни резервоари ", всеки от които има характерна устременост и области на подготвеност:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР