Tinder, Netflix и Tencent заеха първите три места в класацията

...
Tinder, Netflix и Tencent заеха първите три места в класацията
Коментари Харесай

Кои приложения изненадаха класациите през 2019 година?

Tinder, Netflix и Tencent заеха първите три места в класацията на App Annie за 2019 година за потребителски доходи за приложения, които не включват игри. Приложенията бележат доста потребителско повишаване на абонаментните услуги, като част от генерирането на доходи.

Игрите, предлагащи виртуални валути в приложенията си и доста платени ъпгрейди, които генерират доста микротранзакции, не престават да водят общата ранглиста. След това се подреждат платформите за видео стрийминг. Дори преди да стартират дълго чаканите услуги на Disney+ и Apple TV +, iQiyi на Baidu, YouTube на Гугъл и Youku на Alibaba Group се класираха в топ 10 приложения по доходи. Това идва през година, в която общите изтегляния на нови приложения и потребителските разноски най-вероятно ще счупят върховете, съдейки по данните на App Annie, събрани от януари до ноември.

Водещата позиция на Tinder не би трябвало да бъде изненада, показват от App Annie, защото приложенията за запознанства от този тип са отключили формулата за обезпечаване на доходи посредством абонаменти, а комбинираните им годишни доходи са нарастнали с 920% сред 2014 и 2019 година, надхвърляйки 2,2 милиарда $ през настоящата година.

Фейсбук пък резервира историческата си лидерска позиция във връзка с цялостното евакуиране на приложения. За шеста година поред първите три най-изтегляни приложения в международен мащаб остават Фейсбук Messenger, Фейсбук и WhatsApp. Компанията започва и своя лична услуга за запознанства през септември - Фейсбук Dating.

Към края на 2019 година съгласно App Annie потребителите ще изтеглят 120 милиарда нови приложения през iOS App Store на Apple и Play Store на Гугъл, без да се взимат поради актуализациите, преинсталирането на съществуващи приложения или инсталациите на Android, направени по всекидневен път. По този метод се обрисува нарастване с 5% по отношение на предходната година, а се чака 2020 година да бъде още по-силна.

Като хитови пробиви през годината App Annie посочи Likee от YY Inc. - приложение за шерване на къси видеоклипове, сходно на TikTok. Приложението е с максимален безспорен растеж на изтеглянията през годината. Още две приложения от същата компания бяха в челната четворка: Noizz, което е за редактиране на видео, и Hago - за обществени игри, като последното е изключително известно измежду младите консуматори в Индонезия.

За 2020 година App Annie съобщи, че чака да се ускори всяка една от настоящите трендове, като приложенията, насочени към видео и абонаментни услуги, ще не престават да нарастват по значимост, консуматори и доходи. Предвид десетократното нарастване на приходите за последните 5 години при приложенията за запознанства, анализаторите чакат и извънредно мощна 2020 година също. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР