Тимовете на Майорка и Атлетик Билбао не успяха да си

...
Тимовете на Майорка и Атлетик Билбао не успяха да си
Коментари Харесай

Майорка и Атлетик Билбао не се победиха в страхотен спектакъл без голове

Тимовете на Майорка и Атлетик Билбао не съумяха да си вкарат гол в първия дуел от 4-ия кръг на Примера дивисион. Макар резултатът да бе 0:0, срещата предложи доста първокласен футбол и доста положения пред двете порти. В края на мача пък бяха изпуснати две дузпи и имаше анулиран гол.

В 56-ата минута Жуниор Лаго пропусна страхотна опция, откакто остона очи в очи с вратаря Унай Симон. Малко по-късно, в 75-ата минута, изстрел на Салва Севийя се срещна гредата.

В 80-ата минута Такефуса Кубо мина около Юри Берчиче, който го спъна в наказателното поле и бе отсъдена дузпа за домакините. Абдон Пратс застана зад топката, само че изстрелът му бе избавен от вратаря Симон.

Във втората минута на добавеното време на дуела и гостите получиха право да изпълнят дузпа след игра с ръка на Гаиска Ларасабал. Аритс Адурис се нагърби с осъществяването, само че и той не съумя да означи, откакто изстрелът му бе отразен от Маноло Рейна.

Заради забавянето при дузпата и потреблението на ВАР съдията удължи срещата с още няколко минути, като в последните секунди Майорка означи гол почитателите на "Естадио де Сон Моикс " избухнаха в бурна наслада, само че съдията Пабло Гонсалес не зачете попадението поради засада след консултация със системата ВАР.

След това беше комплициран и последният съдийски сигнал на срещата. Майорка събира 4 точки в актива си и заема 14-ата позиция във краткотрайното класирането. Атлетик Билбао пък се намира втори с 8 точки. В идващия кръг новаците в елита гостуват на Хетафе, до момента в който „ баските “ примат вкъщи Алавес.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР