Тимът с най-засилено българско присъствие в румънския шампионат Университатя Крайова

...
Тимът с най-засилено българско присъствие в румънския шампионат Университатя Крайова
Коментари Харесай

Само с един от българите си Университатя би Ювентус

Тимът с най-засилено българско наличие в румънския шампионат Университатя Крайова реализира значима победа в мача си от 18-ия кръг. Като хазаин "студентите " надвиха над новобранеца Ювентус Букурещ с 3:1.

В този мач, освен това единствено за малко, взе участие единствено един от родните играчи в състава. Това беше Радослав Димитров, който се появи като запаса в 78-та минута на мястото на Александру Бълуца. Христо Златински и Апостол Попов не бяха изобщо в групата на отбора си.

Иначе огромният воин за Университатя беше Александру Йонуц Митрица, който реалзира първите две попадения още преди почивката. Той откри в 39-та и удвои в продължението на първата част, като и двата пъти асистенциите бяха на Михай Роман.

Когато Митрица излезе в 62-та минута, на терена се появи бразилецът Густаво и той с първото си допиране направи 3:0. Димитров към този момент се беше появил на терена, когато Ювентус осъществя почетното си попадение. То стана факт в 80-та минута, а негов създател беше Каталин Тира.

След този процес Университатя се утвърди на третата позиция с 36 точки, единствено на две от водача ФКСБ, някогашен Стяуа. Втори към този момент е ЧФР Клуж, само че той може д аизлезе на върха, в случай че бие Динамо Букурещ в неделя. Ювентус пък е на дъното със единствено 9 точки.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР