Тимът от НБА Сакраменто Кингс предлага 10 милиона долара годишно

...
Тимът от НБА Сакраменто Кингс предлага 10 милиона долара годишно
Коментари Харесай

Сакраменто Кингс предлага на Александър Везенков 10 милиона долара годишна заплата

Тимът от НБА Сакраменто Кингс предлага 10 милиона $ годишно на Александър Везенков, разбра БГНЕС от свои източници в Гърция.

Както е известно отборът държи правата на българина за шампионата оттатък Океана. Настоящият му тим Олимпиакос желае той да остане в Пирея, само че може да му предложи най-вече 2 млн. евро.

" Ще се опитам да намеря най-хубавото решение за мен ", разгласи самият състезател без да изпада в детайлности, откакто отборът му завоюва купата в Гърция.

Кингс, които би трябвало да платят и откупната уговорка на Саша, демонстрираха, че го желаят в своите редици, откакто изявите му бяха следени поредно от вицепрезидента Фил Джаубар, мениджъра Монти МакНеър и старши треньора Майк Браун по време на сезона.

Достигането до финала в Евролигата обаче накара притежателите на Олимпиакос - братята Панайотис и Йоргос Ангелопулос да заявят, че ще създадат всичко по силите си, с цел да го задържат за още един сезон. За тях обаче на процедура е невероятно да се преборят с финансовите благоприятни условия на американците.

Тимът от щата Калифорния има явен проект за ролята на крилото. Кингс Информацията гласи, че 206-сантиметровият стрелец в началото ще бъде запаса на една от звездите на тима - Кийгън Мъри, който играе на същата позиция и бе изтеглен в Драфта преди година под №4. Не се изключва опцията американецът и българинът да играят и дружно.

По този метод първият ще може да бъде употребен и като леко крило, а Кингс са се насочили и към привличането на О Джи Ануноби от Торонто Раптърс. Ако калифорнийци съумеят да привлекат британеца, ще би трябвало да се разделят с играчи като Малик Монк и Кевин Хъртър. Това ще обезпечи още по-сериозно игрово време на сина на Сашо Везенков.

Роденият в Никозия състезател има откупна уговорка на стойност от 1.5 милиона евро, като половината от нея би трябвало да бъде платена от Сакраменто. Спортист №1 на България за 2022 г.има и годен контракт с гърците до края на 2024/2025, като за този интервал ще прибере 4.5 млн. евро. Очаква се той и управлението на отбора от щата Калифорния да седнат на масата за договаряния напълно скоро.

Везенков изпрати най-успешния си сезон в своята кариера. Нечовешкото му показване бе в основата на спечелването купата, Купата и Суперкупата на Гърция. Българинът бе безспорен стопанин и в Евролигата, където прибави към сбирката си MVP на постоянния сезон, откри място в Идеалната петица, завоюва наградата за Най-добър изпълнител през акцията и на Финалната четворка в Каунас.

През 2022/2023 Везенков блесна със междинни индикатори от 17.6 точки, 6.8 битки и 1.9 асистенции за 40 мача в шампионата на богатите, до момента в който в елита на южната ни съседка финишира с по 16.7 точки, 4.4 овладени под двата кръга топки и 1.9 завършващи подавания за 30 срещи.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР