Тимът НБА - Сакраменто Кингс предлага 10 млн. долара годишно

...
Тимът НБА - Сакраменто Кингс предлага 10 млн. долара годишно
Коментари Харесай

Сакраменто слага 10 млн. долара на масата за Александър Везенков

Тимът НБА - Сакраменто Кингс предлага 10 млн. $ годишно на Александър Везенков, разбра БГНЕС от свои източници в Гърция. Както е известно отборът държи правата на българина за шампионата оттатък Океана. Настоящият му тим Олимпиакос желае той да остане в Пирея, само че може да му предложи най-вече 2 млн. евро.


" Ще се опитам да намеря най-хубавото решение за мен ", разгласи самият състезател без да изпада в детайлности, откакто отборът му завоюва купата в Гърция.

Кингс, които би трябвало да платят и откупната уговорка на Саша, демонстрираха, че го желаят в своите редици, откакто изявите му бяха следени поредно от вицепрезидента Фил Джаубар, мениджъра Монти МакНеър и старши треньора Майк Браун по време на сезона.

Достигането до финала в Евролигата обаче накара притежателите на Олимпиакос - братята Панайотис и Йоргос Ангелопулос да заявят, че ще създадат всичко по силите си, с цел да го задържат за още един сезон. За тях обаче на процедура е невероятно да се преборят с финансовите благоприятни условия на американците.

Тимът от щата Калифорния има явен проект за ролята на крилото. Кингс Информацията гласи, че 206-сантиметровият стрелец в началото ще бъде запаса на една от звездите на тима - Кийгън Мъри, който играе на същата позиция и бе изтеглен в Драфта преди година под №4. Не се изключва опцията американецът и българинът да играят и дружно.

По този метод първият ще може да бъде употребен и като леко крило, а Кингс са се насочили и към привличането на О Джи Ануноби от Торонто Раптърс. Ако калифорнийци съумеят да привлекат британеца, ще би трябвало да се разделят с играчи като Малик Монк и Кевин Хъртър. Това ще обезпечи още по-сериозно игрово време на сина на Сашо Везенков.

Роденият в Никозия състезател има откупна уговорка на стойност от 1.5 милиона евро, като половината от нея би трябвало да бъде платена от Сакраменто. Спортист №1 на България за 2022 г.има и годен контракт с гърците до края на 2024/2025, като за този интервал ще прибере 4.5 млн. евро. Очаква се той и управлението на отбора от щата Калифорния да седнат на масата за договаряния напълно скоро.

Везенков изпрати най-успешния си сезон в своята кариера. Нечовешкото му показване бе в основата на спечелването купата, Купата и Суперкупата на Гърция. Българинът бе безспорен стопанин и в Евролигата, където прибави към сбирката си MVP на постоянния сезон, откри място в Идеалната петица, завоюва наградата за Най-добър изпълнител през акцията и на Финалната четворка в Каунас.

През 2022/2023 Везенков блесна със междинни индикатори от 17.6 точки, 6.8 битки и 1.9 асистенции за 40 мача в шампионата на богатите, до момента в който в елита на южната ни съседка финишира с по 16.7 точки, 4.4 овладени под двата кръга топки и 1.9 завършващи подавания за 30 срещи. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР