Тимът на ЦСКА постигна втория си пореден успех в Националната

...
Тимът на ЦСКА постигна втория си пореден успех в Националната
Коментари Харесай

Категоричен ЦСКА при убедителен дебют на Йънг

Тимът на ЦСКА реализира втория си следващ триумф в Националната баскетболна лига. “Червените ” разгромиха Берое с 96:68 (28:18, 20:16, 24:18, 24:16) в дуел от 18-ия кръг на шампионата, извършен в столицата. Срещата служеше като формален дебют за най-голямата звезда на “армейците ” Брандън Йънг, който се завърна в българския хайлайф с отличен мач - 16 точки, 6 битки и 7 асистенции за единствено 25 минути на терена.

По този метод ЦСКА усилва салдото си за сезона до 9 победи и 7 загуби, като тимът на Росен Барчовски заема петото място в класирането. Берое пък е на шестата позиция в таблицата със 7 триумфа и 10 провали.

Днес " армейците " не можеха да разчитат на един от своите топреализатори - Райли Оуенс, за който Sportal.bg заяви по-рано, че е с травма в глезена. В групата на отбора не бе и най-новото попълнение Таменанг Чо, който към момента не е картотекиран.
18  ЦСКА - Берое
ЦСКА стартира да се възползва от проблемите в отбрана на старозагорци още през първата четвърт, като разликата небрежно доближи двуцифрените измерения. В края на интервала домакините водеха с 28:18, а по-късно - когато и Брендън Йънг се появи за първи път на терена, дистанцията сред двата отбора набъбна до цели 19 точки при 46:27. След почивката “зелените ” имаха единствено един мощен интервал - при започване на третия интервал, когато дефицитът им бе стопен до девет при 56:47, само че след това отбраната на “зелените ” още веднъж се пропукваше и ЦСКА затвори мача без никакъв проблем.

Мартин Сотиров избухна с 25 точки и 8 битки за успеха на домакините. Йънг добави 16/6/7, капитанът на отбора Алекс Симеонов се разписа с 16 точки и 6 битки, Зейн Ноулс завърши с 13 точки и 7 овладени топки, а Дамян Минков осъществя 10 точки с 5 битки.
18  ЦСКА - Берое
Дариъс Хол наниза 26 точки за Берое. Робърт Георгиев способства с 12, а Александър Тодорович и Келси Барлоу нанизаха по 11 точки.

Снимки: Борислав Трошев
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР