Тимът на Торонто стана шампион на Източната конференция в МЛС,

...
Тимът на Торонто стана шампион на Източната конференция в МЛС,
Коментари Харесай

Торонто детронира миналогодишния шампион в МЛС

Тимът на Торонто стана първенец на Източната конференция в МЛС, откакто надви с 2:1 над миналогодишния първенец Атланта Юнайтед. Така футболистите на Грег Вани ще спорят за купата на МЛС против Сиатъл, който стана първенец на запад.

Резултатът бе открит още в 4-ата минута. Гонсало Мартинес беше изведен отлично от собствен съотборник зад отбраната на гостите, напредна и подаде на Юлиан Гресел, който на празна врата нямаше по какъв начин да сбърка 1:0.

В 11-ата минута Атланта можеше да поведе с 2:0, само че вратаря Куентин Вестберг избави дузпа, изпълнена от Джоузеф Мартинес.

Само три по-късно обаче Торонто изравниха. Никола Бенезет получи дълг пас от Лоран Циман по левия фланг, напредна към наказателното поле и с прекрасен удар в далечния ъгъл не остави шансове на Брад Гузан за 1:1.

През втората част домакините натискаха в търсене на изравняването, само че позволиха поврат в 78-ата минута. Алехандро Позуело подаде на Ник ДеЛион пред пеналтерията, който се завъртя и насочи топовен изстрел, който влезе в сглобката на вратата на Гузан за повторно.

До края на срещата Аталанта натисна, само че не стигна до гол и по този начин се елементарни с очакванията си за втора поредна купа в МЛС.

Така във финала ще се срещнат Сиатъл Саундърс и Торонто, които към този момент изиграха два финала между тях. През 2016 година Сиатъл завоюва след осъществяване на дузпи, само че година по-късно Торонто си взе реванш и завоюва с 2:0. Тазгодишният край ще се играе 10 ноември.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР