Тимът на Лион победи гостуващия Реймс с 3:0 в среща

...
Тимът на Лион победи гостуващия Реймс с 3:0 в среща
Коментари Харесай

Лион стопи аванса на ПСЖ до 2 точки

Тимът на Лион победи гостуващия Реймс с 3:0 в среща от 12-ия кръг на френското състезание. Възпитаниците на Руди Гарсия записаха трети следващ домашен триумф и общо девети пореден дуел без проваляне в Лига 1, с което събраха 23 точки и се изкачиха на второто място, единствено на 2 точки зад водача Пари Сен Жермен.

9 games unbeaten
5 wins in our last six
2 points off top spot in

— Olympique Lyonnais (@OL_English)
Лионци имаха преимущество и справедливо откриха резултата в средата на първото полувреме. Мемфис Депай центрира отляво към далечната греда и непокритият Карл Токо-Екамби от ъгъла на дребното наказателно поле засече от въздуха в мрежата на Предраг Райкович.

Задачата на гостите се усложни още в 32-ата минута, когато Морето Касама повали в тил опитващия се да се измъкна самичък против вратаря Депай и получи пряк червен
картон.

С човек повече домакините преобладаваха и след почивката стигнаха до още две попадения. В 49-ата минута изстрел от отдалеченост на Бруно Гимараеш се отклони от Маршал Мунетси и влетя в левия ъгъл на Райкович, а в 66-ата минута Муса Дембеле оформи класическия триумф след асистенция на Токо-Екамби.

Реймс позволи второ следващо проваляне и с 9 точки заема 17-ото място. Лига 1 12 кръг, неделя 29 ноември  Лион 3:0краен резулат  Реймс
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР