Тимът на Лестър Сити взе много ценен успех в преследването

...
Тимът на Лестър Сити взе много ценен успех в преследването
Коментари Харесай

Лестър с нова победа, доближи Ливърпул и Манчестър Юнайтед

Тимът на Лестър Сити взе доста скъп триумф в преследването си на по-челни места в елита на Англия. В неделния следобяд хората на Брендън Роджърс надвиха над Нюкасъл Юнайтед като посетител с 2:1. И трите гола паднаха през втората част, като точни за „ лисиците” бяха Джеймс Мадисън в 55-ата и Юри Тилеманс в 72-ата. Влезлият като запаса за домакините Анди Керъл върна един гол за „ свраките” в 82-ата минута, като това бе неговият първи гол за родния му клуб от 10 години насам, само че това бе всичко, което „ джордитата” можеха да предложат.

Лестър започва по-добре и имаше състояние рано в мача, само че удар на Варди спря в страничната страна на мрежата на Дарлоу.

Нюкасъл пък не стори нищо в офанзива през първото полувреме, само че несъмнено затрудни противника си по сходство на Ливърпул в средата на седмицата.

Определено втората част бе в цялостен прорез със събитията, случили се през първото полувреме. Лестър заигра много по-мотивирано и това даде резултат в 55-ата минута. Харви Барнс пое от центъра и комбинира с Джейми Варди в наказателното поле. Срещу британския нападател отидоха трима играчи на „ свраките”, а той върна обратно за Мадисън, който с съвършен удар матира Дарлоу – 1:0.

След 72-та минута пък Тилеманс видя вдясно Джеймс Джъстин и напредна към вратата на Нюкасъл. Джъстин му върна по земя, а белгийският халф с ослепително осъществяване удвои актива за „ лисиците”.

Стив Брус реагира и пусна в игра Анди Керъл в 79-ата минута, а това даде резултат по-малко от 180 секунди по-късно. Опитният нападател посрещна изчистена топка след центриране с левия крайник и понижи пасива за своите съотборници. Това беше и първият гол за Керъл с Нюкасъл от 10 години насам.

Това бе обаче всичко, което „ джордитата” можеха да сторят и Лестър си потегли с трите точки. Те пък пратиха тима на третото място, единствено на точка зад Ливърпул и Манчестър Юнайтед, които са с по 33 пункта.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР