Тимът на Ферари“ извърши самоубийствeн сблъсък на старта на Гран

...
Тимът на Ферари“ извърши самоубийствeн сблъсък на старта на Гран
Коментари Харесай

Шок! Колите на „Ферари“ се сблъскаха

Тимът на „ Ферари “ извърши самоубийствeн конфликт на старта на Гран при на Сингапур. Колите на Кими Райконен и Себастиан Фетел се сблъскаха отпред на колоната и по този начин „ скудерията “ пропусна шанса да се възползва от поулпозишъна на германеца.

Формула 1 за пръв път се организира при дъжд през нощта, откакто тропическите превалявания бяха наводнили уличното трасе в азиатския мегаполис. Ледения изскочи от трета позиция и излезе пред Макс Верстапен („ Ред Бул “), само че гумите им се допряха и колите им станаха неуправляеми на мокрия асфалт. Така Кими блъсна и съотборника си, а малко по-късно отнесе и Фернандо Алонсо ( “Макларън “).

„ Фетел е отговорен – отсече Лудия Макс. – Когато се бориш за купата, не би трябвало да поемаш сходни опасности. “

След мелето на старта зад Фетел изскочи Хамилтън, който потегли пети. За свое наслаждение звездата на „ Мерцедес “ видя по какъв начин противникът му стъпва на мокро леке и се завърта, а носът на колата му се забива в стената. С това работата на британеца не бе свършила, защото гонката на два пъти бе прекъсвана с кола за сигурност поради други произшествия. Люис на два пъти губеше задатъка си, само че удържа първото място, а след него приключиха Даниел Рикардо ( “Ред Бул “) и Валтери Ботас ( “Мерцедес ”). Така той към този момент води с 28 точки пред Фетел в генералното класиране.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР