Тимът на Евертън се наложи с 3:0 на своя стадион

...
Тимът на Евертън се наложи с 3:0 на своя стадион
Коментари Харесай

Евертън съсипа Фулъм за едно полувреме

Тимът на Евертън се наложи с 3:0 на своя стадион “Гудисън Парк” над Фулъм в мач от 7-ия кръг на британската Висша лига. Исландският халф Гилфи Сигурдсон (56, 89) и турският нападател Дженк Тосун (66) означиха по един гол за “карамелите”. С този триумф ливърпулци се изкачиха на 11-о място в класирането с 9 точки, до момента в който “котиджърс” заемат 16-а позиция с 5 точки. Фулъм към този момент в 4 следващи мача в Премиър Лийг няма победа, а Евертън пък прекъсна серия от 4 следващи срещи без победа в шампионата.

В самия завършек на първото полувреме младият Райън Сесеньон уцели греда и пропусна прелестен късмет за гол за лондончани. Сигурдсон пък можеше да изведе ливърпулци напред още в 52-ата минута, само че пропусна дузпа, която бе отсъдена за нарушаване на Денис Одой против Доминик Калвърт-Люин. Исландецът уцели греда от бялата точка и резултатът остана неизменен, само че единствено за малко.

В 56-ата минута Сигурдсон се реваншира по най-хубавия метод за пропуснатата доскоро дузпа и с доста акуратен фалцов изстрел от границата на наказателното поле изпрати топката в долния десен ъгъл на стража Маркус Бетинели.

Десет минути по-късно Дженк Тосун бе прецизен за 2:0 с удар с глава след асистенция на Тио Уолкот. Минута преди края Сигурдсон оформи класическата победа на “карамелите” с второто си попадение в срещата. СТАТИСТИКА НА МАЧА МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА КЛАСИРАНЕ Премиър лийг 7 кръг, събота 29 септември  Евертън 3:0краен резулат  Фулъм
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР