Тимът на Еспаньол, който се намира в една група заедно

...
Тимът на Еспаньол, който се намира в една група заедно
Коментари Харесай

Опонент на Лудогорец в ЛЕ продължава с падението в Ла Лига

Тимът на Еспаньол, който се намира в една група дружно с българския първенец Лудогорец в Лига Европа, записа още един извънредно разочароващ резултат на домашната сцена. Каталунците към този момент се намират в серия от 3 следващи мача без триумф, откакто отстъпиха с 0:2 против Валядолид вкъщи в 7-ия кръг.

Тимът на Давид Гайего има едвам една победа от началото на сезона в испанския шампионат, а в неделя даде още едно доказателство, че сходно показване не е инцидентно. Още в 8-ата минута Жонатан Кайери разтресе лявата греда на Валядолид. Защитата още веднъж се оказа тази, която съобщи Еспаньол, тъй като в 25-ата минута недомислен удар с ръка на Виктор Санчес в лицето на Оскар Плано докара до дузпа и обезсмисли ужасно избавяне на вратаря Диего Лопес. От бялата точка Мичел залъга с тяло опитния пазач и изпрати топката в долния ляв ъгъл – 0:1.

До края на полувремето домакините изпаднаха в цялостен потрес и нямаха концепция по какъв начин да потърсят изравняването. След паузата имаше индикации, че динамичността на срещата може да се промени. Още в 47-ата минута Хинер Педроса по превъзходен метод се освободи от пазача си в наказателното поле единствено и единствено да види по какъв начин шутът му минава на сантиметри в навън около левия дирек.

Каквито и мисли за поврат да имаха „ папагалите”, те значително бяха осуетени от директния червен картон за централния бранител Фернандо Калеро. Той се оказа притиснат от Серхио Гуардиола, до момента в който се опитваше да укроти една висока топка в личната си половина. Нападателят на Валядолид сподели повече съобразителност и отмъкна топката, а Калеро работи неотложно и с две ръце го смъкна на земята единствено на броени метри пред дъгата. Тъй като бранителят на Еспаньол беше финален в защитата, реферът нямаше доста други варианти с изключение на да го в профил от игра.

Секунди по-късно Валядолид съумя да означи посредством Хоакин Фернандес, но прегледът на обстановката посредством ВАР сподели съществуването на засада и попадението не беше зачетено.

Все отново втори гол в мрежата на каталунците падна, въпреки и чак в 4-ата минута от продължението. Тогава Енес Юнал получи съобразителен пас сред централните бранители и с глава отклони наляво за Оскар Плано в наказателното поле. Последният остави топката да тупне на земята и по-късно от въздуха опита да скъса мрежата с диагоналния си шут – 0:2.

Така клубът, чийто притежател е легендата Роналдо, завоюва втора победа за акцията и с 9 точки излезе на 10-а позиция. В същото време Еспаньол се намира в зоната на изпадащите – 18-о място и едвам 5 пункта при 7 изиграни срещи.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР