Тимът на Болоня надигра с 3:1 като домакин Сампдория в

...
Тимът на Болоня надигра с 3:1 като домакин Сампдория в
Коментари Харесай

Болоня победи Сампдория без Антов

Тимът на Болоня надигра с 3:1 като хазаин Сампдория в мач от 27-ия кръг на Серия " А ". Муса Бароу (27'), Матиас Сванберг (41') и Роберто Сориано (70') означиха по един гол за Болоня, а за Самп прецизен бе Фабио Куалярела в 37-ата минута.

Българският бранител Валентин Антов бе от самото начало на скамейката на запасите на Болоня и не се появи в игра. След този триумф Болоня заема 12-о място в класирането с 31 точки, до момента в който Сампдория е на 11-а позиция с 32, като към този момент в 5 следващи срещи футболистите на Клаудио Раниери нямат победа.
Снимка: БГНЕС  Болоня победи Сампдория без Антов
В 27-ата минута Муса Бароу осъществя първото попадение в мача, давайки задатък на домакините в резултата. След центриране на 39-годишния аржентински деец Родриго Паласио отдясно гамбийският нападател насочи към вратата на Дория немного мощен, само че акуратен удар с глава и изпрати топката в долния десен ъгъл на стража Емил Аудеро.

Десет минути по-късно 38-годишният нападател Фабио Куалярела изравни резултата. Бившият италиански национал сподели, че даже на тази преклонна за футбол възраст не е изгубил головите си инстинкти и майсторски засече от въздуха центриране отляво на Томазо Ауджело.

Този резултат не се задържа прекомерно дълго на електронното табло, защото в 41-ата минута шведският халф Матиас Сванберг върна преднината на Болоня от един гол в резултата. До попадението се стигна след отличен пробив през центъра на Бароу, който подаде на скандинавеца и Сванберг от границата на наказателното поле фронтално против вратата с прекрасен изстрел опъна мрежата зад Аудеро - 2:1.
Снимка: БГНЕС  Болоня победи Сампдория без Антов
В началото на второто полувреме гостите от Генуа интензивно търсеха изравнителния гол и сътвориха някои забавни моменти пред вратата на Лукаш Скорупски, само че в 61-ата минута домакините бяха тези, които можеха да осъществят попадение за 3:1. Аудеро обаче направи ужасно двойно избавяне, откакто първо не разреши да бъде преодолян от изскочилия самичък против него Паласио, а след това реагира ослепително и при добавката на Андреас Сков Олсен.

Резултатът фактически стана 3:1, като това се случи в 70-ата минута. Сванберг напредна в половината на гостите през центъра и пусна тънък извеждащ пас към Роберто Сориано, който с прекрасен удар изпрати топката във вратата на Аудеро.

В 75-ата минута резервата Никола Сансоне вкара нов гол за Болоня, само че той бе анулиран, най-вероятно заради засада. В заключителните минути играчите на Синиша Михайлович релативно елементарно задържаха комфортния за тях резултат и се поздравиха с втора поредна домакинска победа в шампионата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР