Тимът на Барселона успя да спечели домакинството си на Хетафе

...
Тимът на Барселона успя да спечели домакинството си на Хетафе
Коментари Харесай

Без да впечатли, Барса си тръгна с трите точки от предградията на Мадрид

Тимът на Барселона съумя да завоюва семейството си на Хетафе с 2:0. Головете за състава на Ернесто Валверде вкараха Луис Суарес в 41-ата минута, след асистенция на вратаря Марк-Андле Тер Стеген и Жуниор Фирпо в 49-ата минута. Гостите довършиха дуела с понижен състав, откакто червен картон получи Клеман Лангле осем минути преди края.

Минути преди да излязат стартовите сформира стана ясно, че Усман Дембеле отпада от смеките заради мускулна контузия. В отсъствието на Лионел Меси и Ансу Фати Ернесто Валверде построи офанзивна тройка от Карлес Перес, Луис Суарес и Антоан Гризман.

Първата по-опасна обстановка пристигна в 11-ата минута. Карлес Перес притисна Ален Ниом и му лиши топката в наказателното поле, освободи си позиция за пукотевица, само че след рисковия вратарят Давид Сория съумя да избави.

Пет минути по-късно Луис Суарес имаше страховит късмет да изведе гостите напред. Уругваецът се измъкна и напредна, след което пусна топката около вратаря, само че топката мина доста покрай дяссната греда в навън.

В 21-ата минута Анхел изпусна прелестно състояние. Преотстъпеният от Барса Марк Кукурея изведе Анхел Родригес, който стреля от десетина метра, само че Марк-Андре тер Стеген беше на мястото си и съумя да отрази. Само минута по-късно Антоан Гризман се отскубна от защитата на ръба на засадата и подаде към Луис Суарес на дъгата. Лучо насочи подъл удар, при който кълбото мина доста покрай дясната греда на Сория.

Шест минути по-късно топката стигна до Хайме Мата в наказателното поле, само че не съумя да я насочи в мрежата. Две минути по-късно бранителите на гостите сбъркаха пред своето наказателно поле, само че играчите на Хетафе не съумяха да се възползват от обстановката.

В 41-ата „ лос кулес “ поведоха по много забавен метод. Тер Стеген съумя да излезе отвън наказателното си поле, с цел да пресече извеждащо подаване. Националът на Германия освен, че почисти, само че и направи високо подаване зад тила на противниковата отбрана. Луис Суарес се ориентира най-бързо и потегли напред и трансферира вратаря на домакините.

В края на първата част уругваецът имаше нов късмет за попадение след ново дълго подаване. Карлес Перес центрира в наказателното поле, а Суарес стреля от 15 метра, само че топката мина около вратата.

Четири минути след началото на втората част гостите вкараха втори гол. Карлес Перес шутира мощно и затрудни вратаря на домакините Давид Сория, който не съумя да се намеси по най-хубавия метод. Жуниор Фирпо стигна до топката и я добута в мрежата за 2:0.

Барселона продължи да диктува темпото в дуела и в 62-ата минута Суарес мина около отбраната на Хетафе, само че не съумя да откри път към вратата.

В 71-ата минута Перес стреля в наказателното поле, само че надалеч в навън.

В 82-ата минута Клеман Лангле получи втори жълт картон за излишно нарушаване край тъчлинията. Последва центриране в наказателното поле на Тер Стеген, който направи ужасно избавяне. В последна сметка имаше засада при центрирането.

Три минути по-късно Анхел Родригес беше изтърван, само че изстрелът му с глава от близо беше неакуратен.

С тази победа Барселона се изкачи до втората позиция с 13 точки, до момента в който Хетафе остават 11-ти със седем. В идващия кръг на „ каталунците “ одобряват Севиля, а Хетафе гостуват на Реал Сосиедад.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР