Тимът на Барселона допусна втора тежка загуба с 0:3 в

...
Тимът на Барселона допусна втора тежка загуба с 0:3 в
Коментари Харесай

Нов удар по самочувствието на Барселона! Бенфика нанесе тежка загуба на каталунците

Тимът на Барселона позволи втора тежка загуба с 0:3 в Шампионската лига, откакто беше разрушен от Бенфика в Лисабон. В първия кръг испанците отнесоха също три гола, само че от Байерн (Мюнхен) на “Камп Ноу”. Така те са на последно място в група “Е”. Дарвин Нунес вкара в 3-ата минута и 79-ата от дузпа, а в 69-ата прецизен беше и Рафа Силва. В 86-ата бранителят на испанците Ерик Гарсия беше изпъден за втори жълт картон. В другата среща от групата Байерн прегази Динамо (Киев) с 5:0.

Португалците поведоха още при първия си изстрел - в 3-ата минута, когато прецизен беше Нунес. Южноамериканецът изскочи зад отбраната, след това овладя топката, задмина Ерик Гарсия и с лекост прониза Марк-Андре тер Стеген в близкия ъгъл - 1:0.

Играчите в жълто можеха да изравнят в 10-ата, само че Люк де Йонг направи рядко срещан пропуск. С невисок пас Френки де Йонг отстрани вратаря и за нападателя остана единствено да насочи топката в опразнената мрежа, само че Лукас Верисимо съумя да избие.

Барса продължи да натиска и в 27-ата Мемфис пропусна да изравни от обстановка, при която против себе си имаше единствено един бранител и стража. В 30-ата Люк де Йонг още веднъж се провали от преференциална обстановка, стреляйки в навън, въпреки да останаха подозрения за засада при офанзивата. Междувременно Жерард Пике към този момент имаше жълт картон и направи още едно нарушаване, поради което Куман побърза да го извади от игра, с цел да не се стигне до изгонването му. На негово място се появи младият халф Гави, което наложи връщането на Френки де Йонг в центъра на защитата.

Второто полувреме едвам не стартира като първото - с ранен гол за домакините. Далечно подаване в 52-ата подлъга Тер Стеген да напусне наказателното си поле, само че той беше изпреварен от Нунес, който го подмина и шутира, само че кълбото се отби в страничната греда.

Люк де Йонг продължи да вбесява ентусиастите на Барселона, откакто в 56-ата минута не съумя да вкара от по-малко от метър, въпреки в обстановката да беше маркирана засада.

Постепенно натискът на " лос кулес " отслабна и те получиха втори гол. Бившият халф на Интер Жоао Марио направи двойно подаване и шутира, а Рафа Силва довкара при добавката - 2:0.

Положението на каталунците стана неспасяемо в 79-ата, когато Дарвин Нунес повиши на 3:0 от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Сержиньо Дест.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР