Тимът на България за девойки завърши с три бронза и

...
Тимът на България за девойки завърши с три бронза и
Коментари Харесай

Три бронзови медала за България при девойките на Европейското първенство по борба до 15 години в Капошвар

Тимът на България за девойки приключи с три бронза и трето място в отборното класиране на Европейското състезание по битка до 15 години в Капошвар (Унгария).

Шампиони отборно са домакините, а на второ място е съставът на Полша. 

Хрисиана Христова победи в разногласието за оценката Лара Блажекович (Хърватия) с 4:1 при 39-килограмовите.

След това Даяна Стойчева донесе втория бронз.  В дребния край в категория до 46 кг състезателката на Берое (Стара Загора) се наложи над представителката на домакините Соня Немеш с 8:2 при 46-килограмовите. В първата част тя завоюва с 6:0, а във втората завърши резултата. По-рано през годината Стойчева стана и балканска шампионка.
Това е второ следващо отличие за нея от Европейско състезание за същата възраст, откакто през 2022-а взе сребро.
 
Андреа Нисева добави сбирката на българския тим. В решителната битка състезателката на Димитър Кумчев се наложи над полякинята Юлия Гибалска с 4:4 в категория до 54 кг, като победните точки българката взе в последните секунди.
 
На крачка от подиума остана Наталия Тасева. В категория до 66 кг състезателката на Рилски състезател приключи пета, откакто загуби с туш от Еопрахия Казачу (Молдова). С насъбраните точки тя способства за отборното класиране.

В съботния ден ще стане ясно какъв брой от юношите в свободния жанр ще стигнат до борби за оценките. В категория до 85 кг Толга Адем загуби полуфинала и на следващия ден ще излезе непосредствено за бронза, през репешажите ще би трябвало да минат Сейко Калинов (62 кг) против поляка Матеуш Дзядошек, а Никифор Петров (68 кг) среща в пресявките Рашад Вейсалов (Азербадйжан).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР