„Тимът на AMG и шефът на High Performance Powertrain Formula

...
„Тимът на AMG и шефът на High Performance Powertrain Formula
Коментари Харесай

Шефът на Mercedes: Бяхме пияни, когато одобрихме AMG One с двигател от Формула 1 в уличен автомобил

„ Тимът на AMG и шефът на High Performance Powertrain Formula 1 пристигнаха при нас (борда на директорите) преди към четири години и споделиха: имаме страхотна концепция, дано сложим мотор от Формула 1 в махленски автомобил. Трябва да ревизира протокола от срещата, само че съм сигурен, че бяхме пияни, когато казахме „ да “. Това споделя шефът на Mercedes-Benz Ола Калениус за английското издание Autocar.

Концептуалният хиперавтомобил AMG Project One е показан през 2017 година и получава зелена светлина за лимитирано серийно произвеждане. Използването на хибридно F1 задвижване в кола за публични пътища обаче не е лесна задача. Дори и за Mercedes-Benz, които на няколко пъти трансформират датата за старт на произвеждане.



Чудовищната машина от Афалтербах трябваше да стартира да се сглобява през 2019 година, само че и до през днешния ден това не се е случило, макар че всички 275 броя са авансово продадени, всеки струващ 2,27 млн. евро.



Последната публична информация е, че производството е планувано за тази година, а шефът на Mercedes удостовери, че компанията ще разгласи вести по тематиката „ след няколко седмици “.



Една от аргументите за забавянето е регулациите по отношение на равнищата на звук. Взетият 1,6-литров V6 турбо мотор от шампионския W07 болид, по никакъв начин не е спокоен, даже и на луфт, надвишавайки доста избраните правила на звук за Европейския съюз и Съединени американски щати. Бензиновият високооборотен мотор работи дружно с F1 системите MGU-H и MGU-K, както и с два електромотора в предната част.

Източник: DizzyRiders
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР