Тим ван Райтховен несъмнено изживява най-добрата си седмица в кариерата,

...
Тим ван Райтховен несъмнено изживява най-добрата си седмица в кариерата,
Коментари Харесай

Световният номер 205 отново блести: Нов силен мач го отведе до дебютен ATP 1/2-финал

Тим ван Райтховен безспорно изживява най-хубавата си седмица в кариерата, откакто бе заплатен с,,уайлдкард " от уредниците на шампионата в Хертогенбош. Нидерландецът се възползва по необикновен метод от получената опция, записвайки не просто първата си победа на равнище ATP, а даже след това надделя международния номер 14 Тейлър Фриц и доближи четвъртфиналната фаза. Именно триумфите досега предоставиха шанса на международния номер 205 през днешния ден да срещне младия Юго Гастон, в опит да продължи към дебютно присъединяване в полуфиналите.

Домакинският представител за следващ път изигра ослепителен дуел на начален удар, като имаше главозамайващите 94% извоювани точки на първи сервис и бе непробиваем във всяко едно от подаванията си, като в същото време, бивайки окуражаван от своите сънародници по трибуните, резервира нужното самообладание във значимите моменти и закономерно победи след 7:6(2) 6:4. С успеха участващият с,,уайлдкард " тенисист си обезпечи конфликт против спечелилия всред Феликс Оже-Алиасим и Карен Хачанов, с който ще спори за място в мача за купата.

Още в началните минути сервиращите постановиха надзор над протичащото се и дуелът пое в предстоящото си русло. Единственият гейм, който ни предложи завладяващи мигове, бе последният 12-и, но в него французинът под сериозен напън удържа подаването си и провокира тайбрек. Ван Райтховен взе ранно предимство в решителната фаза от сета, което не след дълго удвои посредством неточност на по-високоранкирания си съперник, с цел да може изцяло несмущаван с мощен сервис да оползотвори сетбола си, откривайки общия резултат в своя изгода.

Втората част започва сходно на отминалата, само че мощна серия на посрещане от страна на нидерландеца в петия гейм му донесе и първи брейкбол в срещата, който локалният представител съумя да осъществя посредством бомбен ретур в тялото на Гастон, с цел да поведе със и 4:2. Световният номер 205 нито за момент не позволи спад в играта си, като поддържаше извънредно висока успеваемост на първи сервис и под бурните овации на многочислените фенове по трибуните узакони невероятното си показване, откакто стигна до крайния триумф, който го класира за полуфиналите в Хертогенбош.

2016 Winston-Salem: Made his ATP debut
2022 `s-Hertogenbosch: First ATP win
2022 `s-Hertogenbosch: First ATP quarter-final
2022 `s-Hertogenbosch: First ATP semi-final is creating some story
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР