Тиквата е сред онези плодове и зеленчуци, на които се

...
Тиквата е сред онези плодове и зеленчуци, на които се
Коментари Харесай

В сезона на тиквите: Перфектният есенен плод, който е истинско чудо за здравето ни

Тиквата е измежду тези плодове и зеленчуци, на които се радваме през днешния ден в България, тъй като преди епохи някой я е пренесъл у нас от Северна Америка. Тази чуждоземка обаче бързо става част от националната ни кухня и няма по какъв начин да си представим Коледа без тиквеник, а есента - без печена тиква. 

Виж още: Спазвате кето диета, само че килограмите си седят все същите? Вероятно допускате някоя от тези неточности

Тиквата обаче е доста повече от апетитен десерт - тя е супер допълнение към всяко смути, кекс, салата или чорба. И освен - тя е извънредно богата на потребни субстанции, с които става просто наложителен детайл за всяка есен.

Виж още: Веганите нямат мускули ли? Този секси бодибилдър има нещо да ви каже!

Тиквата преди всичко е богата на антиоксиданти, с чиято консумация се понижава риска от хронични болести. Става въпрос за алфа и бета каротени, които обезвреждат свободните радикали, като не им дават да повреждат клетките. Освен това тя е богата и на витамини, с които може да усилите имунната си система.

Виж още: Хапва ви се сладко и нездравословно? Тялото желае да ви каже нещо доста значимо!

Проучвания демонстрират, че вит. А, на който е богата тиквата, оказва помощ в битката с инфекциите и ускорява имунитета. Освен това тиквата е богата и на вит. С, който подкрепя производството на белите кръвни телца. Освен това в тиквата има още вит. Е, желязо и фолат.

Виж още: Есенно намаляване: мазнините, които ще ни оказват помощ в битката с килограмите

Тиквата също е и извънредно нискокалорична. Една порция от нея (около 250 гр.) има едвам 50 ккал, защото 94% от състава ѝ е вода. Тиквата е богата на фибри, които са супер за храносмилането ни.

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР