Тиквата е перфектният есенен плод. Начините да бъде приготвена са

...
Тиквата е перфектният есенен плод. Начините да бъде приготвена са
Коментари Харесай

Кой не трябва да яде тиква и каква е причината

Тиквата е съвършеният есенен плод. Начините да бъде приготвена са най-различни способи: печена, варена, панирана, на пара, на пюре, на чорба, на омлет и така нататък Много диетолози приказват за изгодите от тиквата. Тя е потребна както за деца, по този начин и за възрастни. Въпреки това, не на всеки се предлага да я включи в диетата си, написа zdrave.to.

Ползи:

Този зарзават е 90% вода, съдържа доста витамини, аминокиселини, протеини, въглехидрати. По-специално, зеленчукът съдържа витамини А, С, Е, D, РР, К, група В и рядко срещаният витамин Т.

Тиквата е богата на минерали като флуор, магнезий, мед, калций, цинк, манган, фосфор, йод. В допълнение, тя може да се съхранява при стайна температура и да не губи потребни свойства.

Тиквата има диуретично деяние, което има добър резултат върху стомашно-чревния тракт. Препоръчва се за премахване на холестерола и токсините от организма.

Благодарение на високото наличие на калий, използването на този зарзават усъвършенства сърдечно-съдовата система и понижава рисковете от хипертония.

Вреди:

Тиквата затруднява съществено процеса на намаляване заради високия си гликемичен показател. Много е значим методът, по който ще я приготвите.

Ако обичате тиква и не желаете да се откажете от нея, то тогава наложително би трябвало да я приемате в недопечен тип.

Същото важи и при омазняване на черния дроб. Приемана по този метод, тиквата има доста по-нисък гликемичен показател и резервира всичките си потребни свойства.

Диабет

Именно заради високия гликемичен показател не се предлага тиква на страдащите от диабет, защото може да аргументи неочаквани скокове на кръвната захар.

Гастрит

Мощните ѝ алкални свойства потискат много мощно киселинната среда.

Това може да се окаже нездравословно за хората, които страдат от гастрит, ниска киселинност или пък различен тип нарушавания на киселинно-базовия баланс.

Хората с язва на стомаха или дванадесетопръстника също би трябвало да изключат този артикул от менюто си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР