Тиквата е естествен източник на важни елементи като желязо, калий,

...
Тиквата е естествен източник на важни елементи като желязо, калий,
Коментари Харесай

Уникалните ползи на тиквените семки за сърцето и мозъка

Тиквата е натурален източник на значими детайли като желязо, калий, калций, магнезий и фосфор. Изключително богата на витамин В, С. Тиквата съдържа и огромно количество витамин А, който пази организма и поддържа в редовност неврологичните и имунни функционалности в организма, виновен е и за хубавичко и подхранена кожа. Тиквените семената са извънредно скъпи по наличие - растителни мазнини, органични киселини и аминокиселини, белтъчни субстанции, още веднъж витамини от B групата, минерали, потребни захари, растителен пектин, желязо, калий, калций, фосфор и други
Цялата вътрешност на тиквата е богата на потребни фибри и значими микро- и макроелементи. Тиквените семена са извънредно питателни, съдържат разнороден комплекс от скъпи субстанции. Притежават солидна витаминна централизация - А, С (аскорбинова киселина), К, Е и някои витамини от В групата - В1, В2, В5, В6, В9.
Семената от тиква имат минералите желязо, фосфор, калий, калций, магнезий, цинк, селен, мед и манган.
Дотук излиза наяве, че семената по никакъв начин не трябва да се подценяват, а ето и повече за техните невероятни лечебни изгоди. Счита се, че тиквените семки са дейни за:
- повишение на имунитета;
- обезвреждане на стомашно- чревния дискомфорт;
- премахване на храносмилателни проблеми;
-противодействие нарушаванията в отделителната система;
- предварителна защита от възпаления и инфекции;
- подкрепяне на сърдечно-съдовата система.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР