TikToker споделя евтин трик за почистване на сапунена утайка от вашата вана: „Толкова е лесно и работи всеки път“

...
Сапунената утайка е неудобство, което засяга собствениците на жилища навсякъде.
Коментари Харесай

Сапунената утайка е неудобство, което засяга собствениците на жилища навсякъде. В скорошен видеоклип TikToker Eco OG (@eco_og) представи хак с две съставки за почистване на сапунени утайки.

Лъжичката

Видеото предлага поръсване сода за хляб във ваната, преди да напръскате наоколо с покритие от водороден прекис. След това Eco OG оставя сместа да престои 15 до 20 секунди, преди да я избършете с парцал.

„Толкова е лесно и работи всеки път“, казва създателят.

Как помага

Този лесен трик е евтин начин да получите по-чиста вана или душ – като същевременно намалявате употребата на токсични химикали в домакинството. Проучванията показват, че средното американско семейство харчи от 40 до 50 долара месечно за домакински почистващи препарати. Собствениците на жилища могат да намалят тези разходи, като вече използват съставки, които имат в домакинствата си, като сода за хляб и водороден пероксид.

Eco OG обясни в раздела за коментари към видеоклипа, че водородният пероксид е органично съединение, което биоразгражда напълно до кислород и вода. Поради това е предпочитана алтернатива на по-токсичните почистващи продукти като белина, които могат да причинят дразнене на кожата и дихателните пътища на растенията и животните.

Администрацията по безопасност и здраве при работа (OSHA) изброява белината като химикал от категория 1 с най-висок риск за човешкото здраве от петте категории. Това означава, че е свързан с други химикали, които причиняват необратими увреждания на кожата и слепота, както и вещества, за които е известно, че причиняват рак, стерилитет и генетични промени... всичко това само за да почисти вашия душ.

Следователно, неправилното боравене с белината може да причини множество заплахи за здравето и да изостри състояния като астма, докато водородният пероксид е много по-безопасна (и също толкова ефективна) алтернатива.

В допълнение, хлорът, един от компонентите на белината, може да реагира с минерали и образуват токсични съединения като диоксин и устойчиви органични замърсители. Тези съединения остават в почвата и водата за дълги периоди, увреждайки водните и дивите животни.

Какво казват всички 

Потребителите на TikTok похвалиха хака на Eco OG.

Един потребител написа: „Човече, опитах това и душът ми стана толкова бял. Харесва ми, много ви благодаря.“

Други потребители предложиха алтернативни почистващи смеси, които да опитате.

Един написа: „Друга опция, която работи много добре за мен, е смесването на сода за хляб, почистване на бяло оцет, препарат за съдове Dawn и малко алкохол и лимонов сок!“

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за лесни съвети за спестяване на повече, похабяване на по-малко и помогнете на себе си като помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР