TikTok звездата и инфлеунсър Фидиас Панайоту e голямата изненада на

...
TikTok звездата и инфлеунсър Фидиас Панайоту e голямата изненада на
Коментари Харесай

TikTok звезда от Кипър стана евродепутат

TikTok звездата и инфлеунсър Фидиас Панайоту e огромната изненада на евроизборите в Република Кипър, съгласно резултатите от екзитполовете на огромните организации и предварителните резултати, показани на интернет страницата на Европейския парламент.

Една седмица преди изборите за европейски парламент на въпрос за коя партия биха дали своят вот на изборите 5,8% дадоха отговор за Панайоту. Екзитполовете му отреждат сред 15 и 18%, което го слага на трето място, написа Българска телеграфна агенция. Първи е Демократичен общ брой - ДИСИ с сред 22 и 28%, следвана от Прогресивната партия на трудовия народ (АКЕЛ), която взима сред 21 и 24%. Демократическата партия (ДИКО) печели сред 10 и 14% при другите организации. Следват ЕЛАМ, ЕДЕК, ВОЛТ, ДИПА.

Европейският парламент също разгласява приблизителни данни за евродепутати в Кипър на своя уебсайт, съгласно които ДИСИ печели 24,4% и изпраща двама депутати в групата на Европейската национална партия. Лявата Акел печели 23,7%, само че ще има единствено един евродепутат от Левицата, а не двама, както в предходния европарламент. Трети е Фидиас Панайоту с 14,8% с депутатско място. След това ДИКО, ЕЛАМ и ЕДЕК надлежно с 11,9%, 10,6% и 4,8%. Съответно ЕЛАМ и ДИКО ще имат по едно депутатско място, ЕДЕК губи депутатското си място в Екологичен потенциал. ВОЛТ и Дипа имат 3,3% и 3,7%. По 1,1% имат Съюз на жителите - Движение на еколозите със същия % и най-после Партия за животните на Кипър. С други са дали своят вот 1,6%.

В групата на Европейската национална партия в предишния Европейски парламент Република Кипър беше показана от двама депутати от партия Демократически общ брой (ДИСИ). От групата на Прогресивния алианс Кипър имаше двама депутати (Демократическа партия (ДИКО) - един; Движение на социалдемократите (ЕДЕК) - един), също двама бяха депутатите от Република Кипър в Групата на левицата - членове на Прогресивната партия на трудовия народ (Прогресивна партия на трудовия народ (АКЕЛ).

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР