TikTok в четвъртък разби публикации за Писмо до Америка“ на

...
TikTok в четвъртък разби публикации за Писмо до Америка“ на
Коментари Харесай

TikTok разби публикации за „Писмо до Америка“ на Осама бин Ладен на фона на очевидна вирусна тенденция

TikTok в четвъртък разруши изявления за „ Писмо до Америка “ на Осама бин Ладен, което водачът на Ал Кайда написа след терористичните офанзиви от 11 септември 2001 година

В пространното писмо от 2002 година бин Ладен се пробва да оправдае терористичните офанзиви против Съединени американски щати, които убиха близо 3000 души. Лидерът на Ал Кайда разкритикува американските военни бази в Близкия изток и поддръжката на Съединени американски щати за Израел.

Бин Ладен твърди, че Коранът дава позволение за възмездие и „ който е умъртвил нашите цивилни, ние имаме право да убием техните “. Той подлага на критика американската употреба на " съкровищата " в района - евентуално отпратка към естествени запаси. Насилието, твърди той, е единственият език, който Америка схваща.

Войната сред Израел и Хамас, като някои консуматори на TikTok разгласяват за това по какъв начин прочитането на писмото е трансформирало гледната им точка за офанзивите от 11 септември и външната политика на Съединени американски щати.

< p> Докато TikTok сподели, че отчетите за наклонността му са неточни, хаштагът #lettertoamerica в TikTok имаше 13,7 милиона гледания към четвъртък следобяд. „ Писмо до Америка “ също се трансформира в наклонност в X, платформата, публично известна като Twitter, където имаше повече от 82 000 изявления.

„ Съдържанието, популяризиращо това писмо, очевидно нарушава нашите правила за поддръжка на всяка форма на тероризъм “, TikTok се споделя в изказване в четвъртък. „ Ние самодейно и нападателно отстраняваме това наличие и изследваме по какъв начин е попаднало на нашата платформа. Броят на видеоклиповете в TikTok е дребен и отчетите за това, че са известни в нашата платформа, са неточни. Това не е неповторимо за TikTok и се е появило в голям брой платформи и медиите. "

На фона на неочаквания скок на интереса, английският вестник The Guardian смъкна уеб страница, където беше разгласил цялостния текст на писмото на Бин Ладен през 2002 година

„ Преписът, оповестен на нашия уеб страница, беше необятно публикуван в обществените медии без цялостния подтекст “, написа The Guardian. „ Затова взехме решение да го свалим и вместо това да насочим читателите към новинарската публикация, която в началото го контекстуализира. “

Заместник-прессекретарят на Белия дом Андрю Бейтс разяснява разногласието, като сподели, че очевидната наклонност е изключително впечатляваща в този момент, с актове на антисемитско принуждение във възход в Съединени американски щати и на други места след смъртоносните офанзиви на Хамас на 7 октомври в Израел.

„ Никога няма опрощение за разпространението на отвратителните, зли и антисемитски неистини, които водачът на Ал Кайда издаде тъкмо след осъществяването на най-лошата терористична офанзива в американската история – изтъквайки ги като негова директна мотивация за убийството на 2977 почтени американци ", сподели Бейтс. „ И никой в никакъв случай не би трябвало да наскърбява 2977 американски фамилии, които към момента скърбят за близки, като се свързва с гнусните думи на Осама бин Ладен. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР