TikTok „трябва да се извини“ на семейството на Джеймс Бълджър за „мъчителни“ AI клипове на убитото момче

...
Изображение: Денис Фъргюс, майката на Джеймс Бълджър TikTok дължи на
Коментари Харесай

Изображение: Денис Фъргюс, майката на Джеймс Бълджър

„TikTok дължи на семейството извинение“

Kym Darby, председател на James Bulger Memorial Trust, каза пред Sky News, че е имало повече от 100 клипа в платформата и някои все още се промъкват.

„Това е абсолютно шокиращо“, каза тя.

„Дениз няма нищо против хората да говорят за Джеймс и случилото се, защото това повишава осведомеността, особено за по-младото поколение, но прекрачва границата.

„TikTok й дължи лично извинение и известно уверение всички те ще бъдат свалени."

Sky News се свърза с TikTok относно останалите клипове, но все още не е получил отговор.

По-рано беше казано, че „няма място на нашата платформа за смущаващо съдържание от такова естество“ и „синтетични“ медии, включващи образи на млади хора, беше забранено и ще бъде премахнато.

Правителството осъжда „разтърсващите“ клипове

Говорител на правителството каза Sky News the, неговото дългоочаквано законодателство за безопасност в интернет, ще накара социалните медийни платформи да бъдат правно отговорни за спазването на техните условия за обслужване.

„Мрачни клипове като този нямат друга цел, освен да причинят страдание и разстройване,“ казаха те.

„Законопроектът за онлайн безопасността, който ще стане закон след няколко месеца, ще гарантира, че най-големите социални медийни платформи действат бързо, за да наложат правилата, които съгласуват със своите потребители, и решително по отношение на всички подадени оплаквания.

„Ако не успеят да спазят обещанията, които дават на потребителите, законопроектът ще даде на медийния регулатор, Ofcom, правомощието да предприеме твърди действия – включително налагане на глоби до £18 милиона или 10 % от световните годишни приходи."

Прочетете още:
Семейството е възмутено от късометражния филм на Джеймс Бълджър
Братът на Джеймс Бълджър казва, че убийците "никога няма да бъдат простени"

Изображение: Цветя положено там, където беше намерено тялото му в Уолтън, Ливърпул

„Какъв е манталитетът да се прави това?“

Г-жа Дарби каза, че съпругът на г-жа Фъргюс, Стюарт, се е свързал с един от продуцентите на клиповете, базиран в Филипините.

„Той ги помоли да го свалят“, каза тя.

„Те се върнаха и казаха,„ опитваме се да повишим осведомеността за тези ужасни случаи '."

Докладите сочат, че генерирани от AI видеоклипове, включващи други изчезнали или убити деца, като и ученик от Ливърпул, също са били споделени в TikTok.

Излъчващият Пийт Прайс, който репортира за историята за убийството на Джеймс преди повече от 30 години, каза пред програмата "Закуска" на Sky News, че е "вбесен" от докладите.

"Какъв е манталитетът да правиш това? Това дете не беше просто заклано от две момчета, то беше измъчвано“, каза той.

Изображение: Видеонаблюдение показва как Джеймс (L) е отведен в търговски център на 12 февруари 1993 г., преди да бъде убит

Джеймс убийци, Венейбълс и Томпсън, бяха осъдени на доживотен затвор, но освободени с разрешение с нова самоличност през 2001 г.

40-годишният Венейбълс беше върнат обратно в затвора през 2010 г. и 2017 г., последният за притежаване на неприлични изображения на деца.

Беше му отказано условно освобождаване през 2020 г.

Обидните видеоклипове идват, докато правителството се готви да бъде домакин на глобална среща на върха относно регулирането на ИИ по-късно тази година.

Кампаниите за безопасност в интернет вече призовават изображенията, генерирани от AI, включващи деца, да бъдат приоритет, .

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР