TikTok спира своя Creator Fund, разпределение от 1 милиард долара

...
TikTok спира своя Creator Fund, разпределение от 1 милиард долара
Коментари Харесай

TikTok прекратява своя Creator Fund, който плащаше на потребителите за създаване на съдържание

TikTok стопира своя Creator Fund, систематизиране от 1 милиард $ за заплащане на потребителите на приложението за основаване на сполучливо наличие. Компанията заменя фонда с друга стратегия, която съгласно нея ще заплаща на създателите повече пари.

Фондът беше въведен през 2021 година, като даде опция на сполучливи основатели – хора, които вършат видеоклипове в TikTok с най-малко 100 000 гледания – да аплайват, с цел да печелят пари от своите видеоклипове.

TikTok, който започва фонда с 200 милиона $ през 2020 година, сподели тогава, че ще доближи 1 милиард $ в Съединени американски щати за три години. CBS News се свърза с TikTok, с цел да удостовери какъв брой е платил.

„ Така че… TikTok е гадно “, че той е правил към 2,5 цента на 1000 гледания в TikTok.

Грийн разгласява основно влогове и видеоклипове в жанр мнения в YouTube, където има 1,64 милиона клиенти. Видеото му за TikTok има 1 милион гледания.

Той назова Creator Fund „ неподвижен пул “, като сподели, че парите, които TikTok заплаща на основателите, не се трансформират – даже в случай че приложението печели повече пари от наличие, оповестено от основатели. YouTube обаче заплаща % от рекламните пари, извоювани от видеоклип, сподели Грийн. Колкото повече гледания и рекламни пари събира видеоклип в YouTube, толкоз повече пари може да получи основателят. Не е ясно какъв % получава основателят от YouTube.

Създател на име SuperSaf, който има 652,5 хиляди почитатели и 10,4 милиона лайкове в TikTok, отговори на Green в Twitter, платформата, известна в този момент като X. Той показа екранна фотография, която демонстрира, че е направил към £112 – $137 щатски $ – за към 10 месеца във Creator Fund.

„ Ето какъв брой съм направил от TikTok Creator Fund от април 2021 година с над 25 милиона гледания за това време “, туитира до Грийн основателят, който споделя рецензии за механически артикули в TikTok.

Mr. Beast, който е известен в платформите на обществените медии и има колосалните 88,9 милиона почитатели и 882,1 милиона лайкове в TikTok, също отговори. Създателят, който споделя видеоклипове с смешки и каскади, както и стоплящи сърцето видеоклипове, постоянно раздавайки пари на нищо неподозиращите, сподели, че е направил към $14 910 за към 10 месеца във фонда.

Mr. Beast има 208 милиона клиенти в YouTube – повече от два пъти повече от почитателите му в TikTok. Не е ясно какъв брой печели той от тази платформа за една година, но Forbes посочи Mr. Beast като най-хубавия си основател на наличие през 2023 година и сподели, че той е спечелил 82 милиона $ посредством канала си в YouTube и други бизнес инициативи.

С последователното унищожаване на Creator Fund TikTok започва ново предложение. „ Програмата за творчество беше създадена въз основа на наученото и противоположната връзка, която получихме от предходния Creator Fund “, сподели представител на TikTok в изказване за CBS News. „ Докато продължаваме да създаваме нови способи за възнаграждаване на основателите и обогатяване на преживяването на TikTok, ние ценим противоположната връзка и директните прозрения от нашата общественост, с цел да ни помогне да осведомяваме нашите решения. “

Оригиналният фонд за основатели към този момент няма да бъде наличен за основатели в Съединени американски щати, Обединеното кралство, Германия и Франция от 16 декември 2023 година, удостовери представителят пред CBS News по имейл. Всички основатели, записани сега във Creator Fund, могат да преминат към новата стратегия.

Компанията споделя, че новата стратегия, която към момента е в своята бета фаза съгласно уеб страницата на TikTok, ще разреши на основателите да печелят до 20 пъти повече, в сравнение с във Creator Fund. Всички консуматори на 18 и повече години с най-малко 10 000 почитатели и най-малко 100 000 гледания на видеоклипове през последните 30 дни дават отговор на изискванията да се записват за програмата в приложението.

TikTok споделя, че най-хубавият формат за издание на наличие е шерването видеоклипове, които са с дължина повече от една минута, в композиция с малко наличие. Потребителите на TikTok прекарват 50% от времето си в приложението, гледайки видеоклипове с дължина повече от минута, споделят те. Потребителите могат да качват видеоклипове с дължина до 30 минути или да снимат видеоклипове в приложението, които са с дължина до 10 минути.

Създателите в приложението с огромен брой почитатели могат също да вършат пари посредством партньорства с марки – заплащат им от компании публикувайте реклами и популяризирайте артикули. Някои сполучливи създатели, които стават добре известни персони, даже се занимават с посланичество на мастило с организации за гении. Други могат да употребяват платформата, с цел да разпространяват личния си бизнес – като подкасти, комедийни излъчвания или онлайн магазини.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР