TikTok отново е обект на критики, а този път причината

...
TikTok отново е обект на критики, а този път причината
Коментари Харесай

Трябва да е незаконен. Защо филтър за красота в TikTok породи недоволство сред потребители?

TikTok още веднъж е обект на рецензии, а този път повода се оказва нов филтър за хубост във видео платформата, който съгласно мнозина би трябвало да бъде неразрешен.

Bold Glamour дава опцията на всеки консуматор да преобрази цифрово лицето си. Това е козметичен филтър, който придава набор от корекции като по-тънък нос, по-плътни устни и извити вежди наред с техника за гримиране. С него лицето се подмладява, бръчките изчезват, а чертите на лицето се акцентират.

Това, което отличава Bold Glamour от всички останали сходни филтри из мрежата, е в действителност невижданата му акуратност, с която бързо преобразява лицето. Притурката се слива безупречно с лицето на потребителя и по тази причина бързо закупи известност. В TikTok към този момент има над 9 млн. видеоклипове с този резултат, а тагът #BoldGlamour има повече от 355 милиона гледания.

В същото време новата цифровата магия се оказва спорна, защото мнозина акцентират, че стандартите за хубост, които на процедура се постановат с филтъра, са неуместни и основават неверно усещане измежду младите, че техният външен тип не е задоволително " добър ". В мнения в обществената мрежа някои пишат следното:
" Тъжна съм, тъй като ми се желае да наподобявам по този начин ". " Изпробвах го и ме накара да бъда толкоз несигурна за кожата си ". " Искам да занеса този филтър при еластичен хирург и да си поръчам всичко от менюто ". But why do i like it
Най-голямото неодобрение против Bold Glamour идва от хора, които се тормозят по какъв начин той ще повлияе на самочувствието и самооценката както на тези, които го употребяват, по този начин и на тези, които просто го виждат в страницата си.

Във видеоклип по тематиката ТикТокър-ката Хира Мустафа споделя опасенията си по отношение на него.

" Не желая да карам другите хора да се усещат зле, по тази причина стопирах да употребявам филтри. Наистина ви предизвиквам да не ги употребявате, Това има действително влияние върху психологичното ни здраве - и върху всеки, който гледа това наличие ", споделя младата жена.
How beauty filters have impacted my self esteem. Your sign to unfollow people that dont bring you joy
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР