TikTok обяви сделка на стойност 1,5 млрд. долара за рестартиране

...
TikTok обяви сделка на стойност 1,5 млрд. долара за рестартиране
Коментари Харесай

TikTok инвестира 1,5 млрд. долара в Индонезия

TikTok разгласи договорка на стойност 1,5 милиарда $ за рестартиране на бизнеса с онлайн извършване на покупки в Индонезия, съобщи Агенция Франс Прес.


" TikTok, Tokopedia и GoTo ще трансформират бранша на електронната търговия в Индонезия, създавайки милиони нови работни места през идващите пет години ", се споделя в изказването на GoTo.

Сделката идва, откакто през октомври Индонезия забрани онлайн извършването на покупки в платформите на обществените медии, с цел да отбрани по-малките търговци и данните на потребителите, което принуди TikTok да закрие своята услуга за електронна търговия TikTok Shop.

В рамките на договорката TikTok ще закупи 75,01% от PT Tokopedia на GoTo, най-голямата платформа за електронна търговия в Индонезия, за 840 млн. $ и ще влее индонезийския бизнес на TikTok Shop в разширената конструкция Tokopedia.

" Стратегическото партньорство ще стартира с пилотен интервал, провеждан в тясно съдействие със съответните регулаторни органи и под техния контрол ", се споделя в взаимното изказване на двете компании.

Голяма част от 270-милионното население на Индонезия са дейни в обществените мрежи, а TikTok има 125 милиона консуматори в страната. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР