TikTok, известното приложение за споделяне на видеоклипове, собственост на китайската

...
TikTok, известното приложение за споделяне на видеоклипове, собственост на китайската
Коментари Харесай

TikTok: Служители извън САЩ имат достъп до данни на америкаци

TikTok, известното приложение за шерване на видеоклипове, благосъстоятелност на китайската компания ByteDance Ltd., съобщи, че някои чиновници отвън Съединени американски щати имат достъп до данните на американски консуматори, с което провокира спомагателни рецензии от страна на законодателите, които сигнализираха за практиките на обществената мрежа за шерване на данни, съобщи Bloomberg.

Признанието на компанията бе направено в писмо до девет американски сенатори, които упрекнаха TikTok и нейната компания майка в шпионаж на американци и желаеха отговори на това, което се трансформира в позната линия на разпитване на компанията: Имат ли чиновниците, основани в Китай, достъп до данните на американските консуматори? Каква е ролята на тези чиновници при образуването на логаритъма на TikTok? Споделя ли се някаква част от тази информация с китайското държавно управление?

Понастоящем чиновниците в Китай, които преминат през редица вътрешни протоколи за сигурност, имат достъп до избрана информация за потребителите на TikTok в Съединени американски щати, в това число обществени видеоклипове и мнения, споделя основният изпълнителен шеф на TikTok Шоу Зи Чу в писмото от 30 юни, получено от Bloomberg News. Нито една от тези информации не се споделя с китайското държавно управление и тя е обект на "строг надзор на киберсигурността ", сподели той.

Социалната мрежа съобщи, че работи с държавното управление на Съединени американски щати за усилване на сигурността на данните към тази информация - изключително всичко, което е несъмнено като "защитено " от Комитета за задгранични вложения в Съединени американски щати, или CFIUS. Тези нови старания, наречени "Проект Тексас ", включват физическо предпазване на американската информация в центрове за данни на американски сървъри, благосъстоятелност на софтуерния колос Oracle Corp. TikTok също по този начин реалокира своята платформа в облачната инфраструктура на Oracle, което значи, че приложението и логаритъмът ще бъдат налични и разгърнати за американските консуматори от локални центрове за данни.

"Отговорът на TikTok удостоверява, че опасенията ни за въздействието на ККП в компанията са били основателни ", съобщи в петък пред Bloomberg републиканският сенатор Марша Блекбърн от Тенеси. "Управляваната от Китай компания трябваше да излезе с чисти данни през цялото време, само че тя се опита да забули работата си в загадка. Американците би трябвало да знаят, че в случай че са в TikTok, комунистически Китай разполага с тяхната информация ".

Някои републикански сенатори в писмо от 27 юни цитират отчет на BuzzFeed News, в който се споделя, че данните на потребителите на TikTok в Съединени американски щати са били налични за инженери на компанията в Китай. В писмото законодателите декларират, че TikTok и компанията майка "използват достъпа си до съкровищница от потребителски данни в Съединени американски щати, с цел да наблюдават американците ". The New York Times заяви по-рано за отговора на TikTok.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР