TikTok изглежда ще се пригоди към изискванията на американските власти(снимка:

...
TikTok изглежда ще се пригоди към изискванията на американските власти(снимка:
Коментари Харесай

TikTok уверява, че сървърите ѝ са отделени от Bytedance


TikTok наподобява ще се пригоди към условията на американските управляващи
(снимка: CC0 Public Domain)

Министерството на търговията на Съединени американски щати е направило някои погрешни изказвания по отношение на политиките и практиките на TikTok за сигурност на данните, съобщи основният чиновник по сигурността (CSO) на компанията Роланд Клотие.

Бележка, издадена от Министерството на търговията през септември, обрисува съответни опасения по отношение на сигурността приложението. Твърди се, че TikTok не е обособен от системата на компанията-майка – китайската Bytedance – и споделя с нея „ функционалност, в това число предпазване, вътрешно ръководство и логаритми (частично) ”.

Раланд Клотие обаче съобщи в нов правосъден документ, преди идното чуване в съда на окръг Колумбия в Съединени американски щати, че министерството бърка за това по какъв начин приложението съхранява и пази потребителските данни.

От позиция на софтуера обаче TikTok е „ изцяло обособен ” от Bytedance. Това значи, че двете компании имат обособен график за поддръжка на своите изходни кодове.

Министерството също по този начин е описало погрешно по какъв начин TikTok съхранява американски потребителски данни, съгласно Клотие, представен от Gizchina. Бизнес меморандумът твърди, че TikTok наема сървъри от Alibaba Cloud в Сингапур и China Unicom Americas (CUA) в Съединени американски щати, което съставлява „ забележителен риск ”.
още по тематиката
CUA дава на TikTok пространство за центрове за данни – здания и електричество, само че не и сървъри, разяснява Клотие. Според него, Bytedance има и ръководи всички сървъри в оборудванията на CUA.

Когато TikTok наеме сървърно пространство от друга компания, това не значи, че тя има достъп до личната информация на TikTok, твърди Клотие. По неговите думи, потребителските данни са криптирани в хранилището и фрагментирани, което значи, че са разграничени на части на няколко сървъра.

В допълнение, Клотие споделя, че остарелият първоначален код с китайски IP адрес е отстранен от остарялата версия на приложението TikTok. Грешка, която разрешава достъп до наличието на клипборда на потребителя на TikTok, също е била отстранена, както и антиспам програмата с достъп до данните в клипборда.

TikTok попадна в центъра на свадите сред Съединени американски щати и Китай. Компанията направи някои обилни корекции, с цел да избегне възбрана да оперира на територията на Съединени американски щати. В тази връзка беше подписана договорка с Oracle и Walmart.

Изглежда, че към този момент възбраната за TikTok ще бъде арестувана. Компанията дава отговор и на доста от условията на държавното управление на Съединени американски щати. Изслушването на Министерството на правораздаването на Съединени американски щати по обжалването на заповедта ще се организира на 4 ноември.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР