TikTok грабна децата, но властите са обезпокоени за влиянието на

...
Коментари Харесай

Прокурори разследват влиянието на TikTok върху децата


TikTok сграбчи децата, само че управляващите са обезпокоени за въздействието на видео услугата
(снимка: CC0 Public Domain)

Група щатски държавни прокурори проверява TikTok, с цел да дефинира дали и по какъв начин известното приложение за къси видеа усилва рисковете от онлайн увреждане на децата.

Разследването е продължение на изследване, което прокурорите започнаха по отношение на Instagram през ноември по отношение на резултата на приложението върху младежите. Целта е да се разбере дали TikTok и Instagram излагат обществото на риск и дали са нарушили държавните закони за отбрана на потребителите.

Водеща роля в следствието имат представители на осем щата – Калифорния, Флорида, Кентъки, Масачузетс, Небраска, Ню Джърси, Тенеси и Върмонт, заяви. Към тях се причислиха и прокурори от няколко други щата.

„ Главните прокурори от цялата нация се причислиха към следствие на TikTok за даване и разпространение на платформата измежду деца и младежи, изследвайки дали използването е обвързвана с вреди за физическото и ”, се споделя в изказване на прокурорите.
още по темата
„ Разследването ще прегледа вредите, до които може да води потреблението измежду младите консуматори, и какво знае TikTok за тези вреди ”, прецизират американските прокурори.

Наред с други неща специалистите ще преглеждат методите, по които TikTok се пробва да ускори ангажираността измежду младите консуматори, в това число „ честотата на ангажираност ” към платформата и какъв брой време прекарват децата в нея.

Това е следващото изследване на тематиката за. Проверката по отношение на Instagram стартира след обява на The Journal, основана на изтекло вътрешно изследване на Meta – компанията-майка на Instagram. Прокурорите проверяват Meta „ за даване и разпространение на обществената медийна платформа Instagram на деца и младежи, макар че [компанията] е наясно, че сходно потребление е обвързвано с вреди за физическото и психическото здраве ”.

От своя страна Meta уточни, че обвиняванията са „ подправени ” и че прокурорите демонстрират „ надълбоко недоумение на обстоятелствата ”. Приблизително по това време компанията спря работата по версията на Instagram за деца.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР