TikTok е социалната мрежа, която в продължение на три години

...
TikTok е социалната мрежа, която в продължение на три години
Коментари Харесай

Топ тенденция в TikTok

TikTok е обществената мрежа, която в продължение на три години към този момент възражда с лекост остарели и потвърдени правила, трикове и секрети, свързани с хубостта, стила на обличане, кулинарията и какво ли още не. В приложението, което набра скорост по време на пандемията и от този момент не слиза от върха, консуматори споделят разнообразни занимателни и просветителни клипове, само че също по този начин се основават общности, в които се разискват най-новите трендове в хубостта и модата.

Истината обаче е, че колкото и нови да са те, множеството от тях почиват на антични и потвърдени с времето истини и открития. Една такава топ наклонност, на която TikTok вдъхна нов живот, е грижата за косата, обвързвана с потреблението на лука, или по-точно – маслото от лук.

Лученото масло за коса, както е обяснено от доктор Джон Каен, е извлеченият сок от лук. Същият се ползва с извънреден триумф за подсилване кожата на скалпа и укрепване на косата. Дерматологът изяснява, че въпреки продуктът да получава голяма популярност чак в този момент, той е от дълго време на хоризонта. По думите му, някои хора го употребяват като естествено домашно лекарство отдавна, като има и няколко продукта на пазара, които съдържат масло от лук. 

Д-р Каен твърди, че всеки може умерено да употребява маслото върху косата си, защото то е уместно за всеки вид коса. Маслото е изключително уместно за тези, които желаят да подтикват растежа на косата и да усилят размера ѝ. 

Ползи за косата от лученото масло:

- Помага при косопад – Д-р Гаршик изяснява, че лукът е богат на сяра, за която се счита, че поддържа и укрепва косъма, защото детайлът се съдържа и в кератина на косата.

- Лукът има и антимикробни и противовъзпалителни изгоди, които могат да оказват помощ за поддържането на здрав скалп. 

- Лукът е богат на калий, антиоксиданти и аминокиселини, което придава на косата здрав, жизнен и блестящ тип. 

Как да си извършите в домашни условия маска за коса от лучено масло:

Първо, за задачата Мариса Гаршик предлага аленият лук, защото в него се съдържат повече антиоксиданти, които оказват помощ за стимулиране на растежа на косата и намаляването на косопада. Белият лук обаче също не е за подценяване, защото в него има повече сяра, за която е известно, че също помага при растежа на косата, а също така помага при проблеми със скалпа като пърхот, написа Woman.bg.

Извличане сока от лука:

Достатъчно е да нарежете лука и да го сварите, с цел да извлечете сока от него, преди да го нанесат непосредствено върху скалпа. Д-р Гаршик прибавя, че сокът от лук и добавеното масло могат да се смесват с други съставки като лимонов сок, с цел да се отстрани миризмата, или пък да добавите алое вера, с цел да минимизирате дразненето.

Може да се употребява независимо или в композиция с масло като кокосово или от семена на жожоба, с цел да се улесни процесът на нанасяне.

Как и какъв брой постоянно да употребявате маслото от лука:

Препоръчва се да употребявате маслото от лук един или два пъти седмично. Нанесете го за една нощ или няколко часа преди душ, с цел да стегне, след което измийте с шампоан.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР