TikTok актуализира своята политика за поверителност за европейските потребители, добавяйки

...
TikTok актуализира своята политика за поверителност за европейските потребители, добавяйки
Коментари Харесай

Китайски служители на TikTok имат достъп до лични данни на европейски потребители

TikTok актуализира своята политика за дискретност за европейските консуматори, добавяйки обяснение, че персоналните им данни в приложението могат да бъдат преглеждани от чиновници в Китай, съобщи Си Ен Ен.

Тази информация не е загадка и дава отговор на обществени мнения на ръководителите на TikTok, само че отразява интензивния надзор, пред който е изправена платформата във връзка с своите интернационалните потоци от данни.

Съобщението, което от TikTok обявиха, че има за цел да обезпечи по-голяма бистрота, се отнася за консуматори в Европейското икономическо пространство, Обединеното кралство и Швейцария.

В допълнение към Китай, данните на TikTok може да се обработват от чиновници в редица страни, в това число Бразилия, Канада, Израел, Япония, Малайзия, Филипините, Сингапур, Южна Корея и Съединени американски щати, сподели компанията. Достъпът до данните на европейските консуматори, добави TikTok, е позволен за „ избрани чиновници в границите на нашата корпоративна група “.

TikTok също по този начин сподели, че достъпът на тези чиновници се ръководи от „ постоянен надзор за сигурност “ и се реализира „ посредством способи, които са приети от GDPR “, визирайки главният закон за дискретност на Европейския съюз.

„ За да управляваме световна платформа, предопределена за шерване на радостно наличие, ние разчитаме на световна работна мощ, с цел да подсигуряваме, че преживяването в TikTok, което получава нашата общественост, е поредно, прелестно и безвредно “, написа Илейн Фокс, началник на поверителността за TikTok в Европа.

В същото време американските политици стават все по-напористи в изказванията си, че китайското държавно управление може да окаже напън върху TikTok или неговата компания майка ByteDance да предадат персоналните данни на потребителите според законите за националната сигурност на страната.

На фона на тези страхове TikTok прекара месеци в договаряния с федералното държавно управление за допустимо съглашение за национална сигурност, което би му разрешило да продължи да работи в Съединените щати. TikTok също мигрира потребителски данни от Съединени американски щати от лични сървъри в Съединени американски щати и Сингапур към облачни сървъри, хоствани от Oracle.

Но това не смекчи рецензиите, че потребителските данни към момента могат да бъдат налични от основани в Китай лица, подчинени на законите за сигурност на тази страна.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР