Тихоокеанската островна държава Самоа е първата в света, която ще

...
Тихоокеанската островна държава Самоа е първата в света, която ще
Коментари Харесай

Ето къде живеят хората, които първи ще посрещнат 2019-а

Тихоокеанската островна страна Самоа е първата в света, която ще означи настъпването на новата 2019-та, откакто преди няколко години промени часовата си зона. Преди това страната посрещаше Новата година последна, съобщи Българска национална телевизия.

Звуково и светлинно шоу ще има в навечерието и на тази нова година на „ Шан-з-Елизе ". Кметството на френската столица реши да резервира обичайното новогодишно празненство на емблематичния парижки бул. макар предстоящите нови прояви на „ жълтите жилетки " и осъществените на това място през последните седмици вандалски прояви. Много от франзуците обаче ще останат вкъщи, с цел да се насладят на обичайната гурме вечеря.

В Ню Йорк, също по традиция, хиляди американци и посетители на града ще се съберат на " Таймс Скуеър ", с цел да участват на спускането на кристалната топка. Традицията датира от 1907 година, а особено за тази нова година към нея бяха инсталирани 192 нови кристала.

Любопитни са и суеверията на някои европейски нации. Словенците да вземем за пример се стараят да нямат нищо железно в себе си, когато настъпи новата година, тъй като това съгласно тях носи злощастие. Италианците носят алено долни дрехи за шанс. Шотландците гадаят каква ще е годината съгласно това кой пръв влезе в дома им. А у нас е обичайната баницата с шансове.

По света, бразилците си вършат срещи на плажа. В Перу честват с боксови мачове, а в Мексико обикалят с празен куфар, в случай че желаят да пътуват доста през идната година. В Австралия, както всяка година, ще има зрелищни фойерверки, които единствено в Сидни притеглят повече от милион фенове./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР