Тихомир Иванов заяви, че е щастлив, но призна, че е

...
Тихомир Иванов заяви, че е щастлив, но призна, че е
Коментари Харесай

Тихомир Иванов: Ще вляза смело във финала и ще атакувам всяка височина

Тихомир Иванов съобщи, че е благополучен, само че призна, че е имал и малко шанс, откакто се класира за финала на скок височина на лекоатлетическия шампионат на Игрите в Париж.

Иванов реализира 2.24 метра и с 12-и резултат в квалификациите продължава битката за призовите места.
 Тихомир Иванов се класира на край на висок скок в Париж
Тихомир Иванов се класира на край на висок скок в Париж

Ето детайлности

" Имах шанс, какво да кажа? Като цяло не съм доста удовлетворен от скоковете си. Единствено на 2.27 започнах да скачам, може би тогава и стана малко по-топло на стадиона. Това несъмнено повлия. Така че, не знам. Щастлив съм. Наистина, още не мога да схвана...Цялата страст и чакането да пристигна моят ден. Сега към този момент като съм на край, още не мога да схващам какво се случва. Но несъмнено съм благополучен ", разяснява след края на пресявките 30-годишният плевенчанин, който има персонален връх от 2.31 метра от 2017 година, а най-хубавото му достижение през сезона е 2.26 метра от шампионат в Лимасол през май.

" Като цяло считам, че беше слаба подготовка, почтено казано. Аз чаках на финала да се влиза с 2.27 и изобщо и за миг не ми мина през главата, че 2.24 ще е задоволително. Събрах се на втория опит на 2.24, откакто първият беше напряко да го хванеш и да го изхвърлиш. За това съм упражнявал, за това съм се подготвял. Но не е това резултатът, за който съм тук. Но очевидно се бях спекъл. Което е необичайно за мен, само че самият факт, че сме на подобен огромен стадион и толкоз цялостен, откакто в Токио нямаше никого на трибуните... Има някаква еуфория ", добави той.

Иванов ще излезе за втория си край в третото си следващо присъединяване на най-големия състезателен конгрес на 10 август от 20:00 часа. Той приключи десети при олимпийския си дебют в Рио 2016.

" В самия край ще вляза доста по-смело в надпреварата и ще нападам всяка една височина. Не знам дали ще е надпреварата на живота ми. Излизам с екипа на България, с моето име на гърдите ми, излизам да представям себе си. Ако аз съм удовлетворен след надпреварата, за мен това е триумф. Ако някой различен не е удовлетворен по-късно... ", съобщи той.

Плевенчанинът единствен от петимата български лекоатлети в Париж съумя да премине квалификациите.

" За страдание, от целия тим единствено аз имах шанс. Яд ме, тъй като смятах, че всеки един от нас заслужаваше да влезе във край. Младите има какво да си извлекат от това съревнование. Трудно се поддържа спортна форма, по тази причина би трябвало да не са им толкоз увиснали носовете. Трябва да са щастливи, че участваха ", счита той.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР