Тихомир Иванов завърши на девето място във финала в скока

...
Тихомир Иванов завърши на девето място във финала в скока
Коментари Харесай

Тихомир Иванов е девети в света

Тихомир Иванов приключи на девето място във финала в скока на височина на Световното състезание по лека атлетика в зала в Бирмингам, заяви sportal.bg. В първия ден от програмата на планетарния шампионат 23-годишният плевенчанин стартира мъчно надпреварата и се оправи с началната височина от 2.20 метра от третия опит. Това беше и единствената преодоляна височина от възпитаника на Георги Гетов в Бирмингам.

Иванов отпадна на идната височина от 2.25 метра, където записа три неточности. Българинът, който през сезона изравни персоналния си връх в зала с 2.28 м, раздели деветата позиция с Джамал Уилсън (Бахама) и бронзовия олимпийския медалист от Лондон 2012 Роби Грабарц (Великобритания), които имаха безусловно същата серия като Иванов. Грабарц беше сребърен медалист на предходното Световно състезание в Портланд през 2016 година, само че този път не стигна до място на почетната стълбичка и не съумя да донесе усмивки на домакините.

Още трима състезатели завършиха присъединяване си на 2.20 м, само че се класираха по-напред от Иванов, защото имаха по-малко неточности на тази височина. Максим Недасекау (Беларус), Доналд Томас (Бахама) и Ю Уан (Китай) разделиха шестата позиция, откакто минаха от първи опит на 2.20 м, само че по-късно направиха по три неточности на 2.25 м. /sportal.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР