Тихомир Иванов се представи по отличен начин във финала в

...
Тихомир Иванов се представи по отличен начин във финала в
Коментари Харесай

2.30 м и трето място за Тихомир Иванов във финала на Диамантената лига

Тихомир Иванов се показа по отличен метод във финала в скока на височина на Диамантената лига в Цюрих. Световният академични първенец от Неапол 2019 приключи на трето място с подравнен персонален връх за сезона от 2.30 метра. Възпитаникът на Георги Гетов се оправи с тази височина от трети опит. На 2.32 метра Иванов направи прекрасен трети опит, само че въпреки всичко не съумя да се оправи с височината. Преди това българинът мина от раз 2.16 м, 2.20 м, на 2.24 м имаше компликации и скочи от третия път. На 2.27 м скочи от първия път.

За повторно през сезона Иванов преодоля гросмайсторската граница от 2.30 метра. Първият път беше на Универсиадата в Неапол, където завоюва златото също с 2.30 м.

Миналогодишният притежател на диамантения трофей Брандън Старк (Австралия) също преодоля 2.30 м, само че се подреди втори, тъй като преодоля височината от първи опит. Победител в конкуренцията в скока на височина стана украинецът Андрий Проценко, който е притежател на бронзов орден от Световното състезание в зала в Сопот през 2014 година, сребърен европейски медалист навън от Цюрих 2014 и в зала от Глазгоу 2019.

Следващото съревнование на Тихомир Иванов на Балканиадата в Правец, като скокът на височина при мъжете е в понеделник от 18:00 часа.

Снимки: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР