Тихомир Иванов продължава с отличните си изяви от началото на

...
Тихомир Иванов продължава с отличните си изяви от началото на
Коментари Харесай

Тихомир Иванов отново прелетя над 2.30 м за второ място на “Златен шпайк”

Тихомир Иванов продължава с отличните си изяви от началото на летния сезон. Десетият от Олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016 в скока на височина още веднъж мина гросмайсторската граница от 2.30 метра и затвърди мястото си в международния хайлайф.

След като през предходната седмица завоюва победа за България на Европейското отборно състезание от Първа лига, през днешния ден 22-годишният плевенчанин приключи втори на интернационалния шампионат “Златен шпайк” в Острава (Чехия) също с 2.30 м, само че този път се оправи с височината от втория опит.
 Националният тим по лека атлетика отпътува за Европейското отборно състезание
Възпитаникът на Георги Гетов мина без неточност над летвата от 2.20 м до 2.27 м. Първия си фаул Иванов направи на 2.30 м, само че при второто си излизане в бранша съумя да премине сполучливо над гросмайсторската граница. След това четвъртият от еврошампионата под покрив в Белград тази зима нападна и 2.32 м, само че направи три неточности.

Победата в Острава с 2.32 м извоюва европейският отличник от Белград 2017 и бронзов медалист от Световното състезание в Берлин навън през 2009 година Силвестър Беднарек (Полша). Третото място си поделиха Майед Ел Деин Джахал (Сирия) и Уилсън Джамал (Бахама) с по 2.27 м.

Българинът остави след себе си в класирането някои от огромните имена в скока на височина в последните години. Иванов изпревари бронзовия медалист от Световното състезание на закрито в Сопот през 2014 година и втори от шампионата на Стария континент навън в Цюрих през 2014 година Андрий Проценко (Украйна), който остана пети с 2.27 м, европейския навън и международен първенец в зала за 2016 година Джанмарко Тамбери (Италия), който се завърна в бранша след тежка травма и интервенция и се подреди седми в Чехия с 2.20 м, както и звездата на домакините Ярослав Баба, бронзов олимпийски медалист от Атина 2004, който приключи десети също с 2.20 м.

Следващият старт на Тихомир Иванов ще е на Диамантената лига в Париж в събота, където българинът още веднъж ще срещне всички най-хубави състезатели в скока на височина. Участието във Франция ще е дебютно за Иванов в влиятелната верига.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР