Тихомир Иванов не успя да се бори за медалите във

...
Тихомир Иванов не успя да се бори за медалите във
Коментари Харесай

Тихомир Иванов с огорчение: Не очаквах да се случи такова нещо

Тихомир Иванов не съумя да се бори за медалите във финала в скока на височина на Световното по лека атлетика в Лондон, откакто получи травма в бедрото на отскачащия ляв крайник и направи един фаул на началната височина от 2.20 м, след което пракрати присъединяване си. 

" Бях добре на загряването, всичко беше добре. Деня след квалификацията бях добре. Имаше лека отмалялост, само че това е обикновено. Квалификацията беше тежка - както постоянно. Вчера бях добре, упражнявах си, всичко беше обикновено. Днес сутринта също направих загрявка, бях добре, идвайки тук всичко си беше както би трябвало. Когато излязох на бранша, на последното ускоряване усетих дръпване - като разтежение, само че взех решение да си измеря разбега и да направя няколко пробежки, с цел да видя дали ще се усеща. Още на първата пробежка усетих, че има болежка и не ми дава успокоение. Болката обаче се усилваше и треньорът сподели просто да направя един фаул ", изясни Тишо пред пратеника на " Спортал " на Световното в Лондон.

" Досега не съм имал проблеми в тази зона на отскачащия крайник. През сезона имах проблем на другия крайник на същото място. Като усетих болката, незабавно стопирах, защото не желаех да пожертвам. За жал се случи най-лошото ", продължи родният гений. 

" Не мога да кажа, че не съм отчаян, несъмнено съм - неприятна вест. Наистина бях доста добре, не чаках да се случи нещо такова. Бях добре, упражнявал съм цялостен сезон, с цел да покажа най-хубавото на финала. Осигурих си място на финала, само че такива дребни неща оказват огромно въздействие ", сподели разочарованият плевенчанин след финала. 

Олимпийският медалист и представител на домакините Роби Грабарц се опита да успокои българина в бранша. " Аз се пробвах да запазя хладнокръвие, той пристигна и ми сподели, че се случва и да го преглътна. Сега виждам резултатите и не са кой знае какво. Определено можех да се класирам добре ", добави Тихомир Иванов.

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР