Тихомир Иванов изпраща една от най-успешните години в кариерата си.

...
Тихомир Иванов изпраща една от най-успешните години в кариерата си.
Коментари Харесай

Тихомир Иванов - сплав между талант и много упоритост

Тихомир Иванов изпраща една от най-успешните години в кариерата си. 23-годишният плевенчанин направи мощен зимен сезон, остана на крачка от орден на еврошампионата в зала в Белград, а лятото записа превъзходна серия.

Възпитаникът на Георги Гетов преодоля за първи път в кариерата си гросмайсторската граница от 2.30 метра, дебютира сполучливо в Диамантената лига, а на най-важното съревнование за годината - Световното състезание навън в Лондон през лятото, поправя още един път персоналния си връх и с 2.31 м откри място във финала. Там травма му попречи да вземе присъединяване в борбата за разпределението на медалите и за него шампионата в Лондон завърши по горчив метод - със сълзи в очите.
 Тихомир Иванов - сплав сред гений и доста непримиримост @@@
Положеният труд през годината, мощните резултати и триумфите на Тихомир Иванов го изведоха до върха в класацията за Атлет №1 на България за 2017 година, както и до място измежду най-хубавите 10 в анкетата за “Спортист на България”.
 Тихомир Иванов - сплав сред гений и доста непримиримост @@@
Екип на Sportal.bg посети скачача на подготовка в реновираната зала “Асикс Арена”. Специално за феновете на Sportal.bg Иванов приказва за страстите през миналата година, за признанията, за травмата, младите спортисти и бъдещето си.

“Тренирам към този момент от два месеца и половина, направихме един лагер на Белмекен, там нещата бяха сносно, възстановил съм се изцяло. За момента всичко се развива по проект, следваме проект за график и резултати. Тренирам на цялостни обороти и скоро ще стартира да си слагам цели за идните сезони”, сподели Иванов пред Sportal.bg .
 Тихомир Иванов - сплав сред гений и доста непримиримост @@@
Десетият от Олимпийските игри в Рио де Жанейро аналазира и цялостното си показване през 2017-а: “Годината в действителност имаше и положителни, и неприятни моменти, само че съгласно мен това е неизбезжно. Дори и на по-малко съревнование може да допуснеш неточности и това да ти се води като несполучлив старт. Връщайки се обратно, мисля, че 2017 година беше много сполучлива и като резултати, и като класирания. Летният сезон беше извънредно сполучлив, съумях да мина и границата от 2.30 м два пъти, по-късно да си направя още веднъж персонален резултат от 2.31 м, и то на огромни надпревари. Именно това е нашата цел - да осъществявам огромните резултати на огромните конгреси.
 Тихомир Иванов - сплав сред гений и доста непримиримост @@@
Ако съм здрав, мисля, че ще имам опцията да взема орден на огромен конгрес. Този сезон научих много, започнах да скачам по по-големите шампионати, както и на Диамантената лига, там началните височини са 2.20 м. Това ми дава убеденост, че съм на вярното място, тъй като не всеки бива поканен на тези конгреси. Усещам, че към този момент пониквам душевен, в Белград бях неустойчив. Говорили сме си за това с треньора. Човек се учи от грешките си и мисля, че отсега нататък мога да чакам осъществяване навръх тези огромни конгреси.”
 Тихомир Иванов - сплав сред гений и доста непримиримост @@@
Тихомир към този момент е оставил зад тила си отиващата си година и гледа самоуверено напред към идната: “2018-а е началото на новия олимпийски цикъл, поисквам си да съм здрав до края на олимпийския цикъл и по-късно. За новата година си поисквам да си направя няколко пъти персонален резултат в зала и навън и да развеселявам още веднъж българската атлетика и нейните почитатели.”

Цялото изявление с Тихомир Иванов може да намерите във видеото по-долу:

Снимки: ЕМОНА ЦОНЧЕВА/Sportal.bg

ФОТОГАЛЕРИЯ от тренировката на Тихомир Иванов ТУК!!!

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР