Тихомълком се сдобива с бебе експолицайката Симона Радева! Докато Темида

...
Тихомълком се сдобива с бебе експолицайката Симона Радева! Докато Темида
Коментари Харесай

Обвинената по делото „Семерджиев“ бивша полицайка Симона Радева родила тайно

Тихомълком се снабдява с бебе експолицайката Симона Радева! Докато Темида я погва като укривател на джигита Георги Семерджиев, някогашната служителка на реда се снабдява с бебе, което към този момент е на годинка. Това заяви самата Симона през вчерашния ден в Софийския областен съд.

Някогашната униформена застава на подсъдимата пейка за персонално укривателство – за това, че след съдбовната злополука на столичния бул. „ Черни връх “, при която умират две девойки, е помогнала на водача да се укрие. Дала му е стълба, по която да се качи до жилището си, разкрива обвиняването. Това излиза наяве от видеокамери в региона по време на следствието против Семерджиев. Самата полицайка отхвърля да е тя на записите.

През юли 2022 година джигитът блъска с мощния си джип Хариет и Христина и ги убива на място. Освен това е подгонен, че е карал под влияние на опиати, с подправена шофьорска брошура и с подправени регистрационни табели. Темида му дава 20 година затвор, а все още той чака окончателното решение на висшите магистрати.

По обвиняването, което е повдигнато на Радева, я грозят от 2 до 8 години решетки. Тя е с чисто правосъдно минало и в случай че бъде приета за отговорна, евентуално ще получи условна присъда, разясняват адвокати. Пред съда експолицайката разгласи, че сега не работи, тъй като е по майчинство. Живее на фамилни начала с Мирослав Янакиев. Именно него и майка й Бистра ще разпитва първо съдът, с цел да може те да се причислят към отбраната и да участват в залата за поддръжка.

Симона и отбраната й желаят процесът да протече при закрити врата. Като претекст показват разпита на Георги Семерджиев, който попада в листата под номер 18. Според отбраната в показанията му има обстоятелства, които биха разкрили детайлности от персоналния и интимния живот на подсъдимата. Няма да изпадам в конкретика, тъй като това значи да преразкажа разпита, сподели юрист Марио Найденов. Прокуратурата е безапелационна, че няма никакви такива обстоятелства, и възразява. „ Нямам връзка или каузи с Георги Семерджиев “, декларира подсъдимата.

Съдия Велизар Костадинов отхвърля да засекрети делото, като се базира на един от главните правила на процеса – публичността. Според него точно посредством нея съдът може да потвърди, че е справедлив и неутрален, и по този начин няма да наруши правото на отбрана на Радева. Магистратът прецизира, че в случай че се постанова, може да засекрети разпит на обособен очевидец при такава молба.

Той обясни в детайли правата на подсъдимата, като посочи, че тя може да изиска развой по съкратената процедура или да подписа съглашение. Защитата не прояви сходно искане.

След произнасянето за открития развой се организира разпоредително съвещание. Страните бяха единомислещи, че по делото няма позволени нарушавания и че то би трябвало да стартира по общия ред. Така в идващите седмици стартира разпитът на очевидци, един от които е Георги Семерджиев.

Резервен юрист и правосъден заседател са назначени по делото против Симона Радева. Така съгласно съдията ще се подсигурява бързината на процеса, която е измежду главните правила на Наказателнопроцесуалния кодекс (НПК) и ще подсигурява приключването в рационален период, разяснява Костадинов. Той отбелязва, че делото е с фактическа и правна трудност и по тази причина е нужно съществено и бързо да се работи. Той даже прикани Радева да бъде дейна и й напомни правата, че може да прави доказателствени претенции, да взе участие в разпитите на очевидците, да се изрича последна и така нататък, пише „ България Днес “.

 

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР