Тихо е напуснал държавата ни и друг руснак с голям

...
Тихо е напуснал държавата ни и друг руснак с голям
Коментари Харесай

Руската църква в София затваря, експулсиран е и влиятелен бизнесмен в Бургаско

Тихо е напуснал страната ни и различен руснак с огромен парцел в Бургас, пропъден, тъй като имало възможност " да трансферира средства в доход за бюджета на Руската федерация "

Руската черква в София ще затвори вратите си. Това оповестиха от Външното министерство на Русия по отношение на експулсирането на ръководителя й архимандрит Васиан и още двама чиновници. „ Тази остаряла съветска черква, която дълги години е била място за споделено поклонение на руснаци и българи, в този момент ще бъде затворена “, обявиха от Министерство на външните работи на Русия.

На 21 септември свещеници от съветската църковна задача в София бяха извикани в имиграционната работа на България. Връчена им е молба да изоставен балканската страна до 24 часа, защото се допуска, че съставляват опасност за националната сигурност. Става дума за игумена на задачата на Руската православна черква в София архимандрит Васиан, секретаря на задачата протойерей Евгений и чиновник на храма, се споделя в изказване на представителя на Външното министерство на Русия Мария Захарова. Според нея този извънредно вражески акт на българските управляващи противоречал на логиката.

„ Хората, които са посветили живота си да служат на Бог в името на единството сред съветския и българския народ, учредено на обща вяра и християнски полезности, бяха превозени като нарушители в транспортно средство с решетки на прозорците назад в църквата от българската имиграционна работа, с цел да си опаковат багажа. Те ще бъдат депортирани като извършители. Те просто ще бъдат оставени на сръбската граница да се оправят сами “, споделя Захарова.

По думите й изключително богохулно измерение на тази обстановка прибавя фактът, че това деяние било осъществено в празничен ден, който отбелязва Рождество на Пресвета Богородица, който е заветен и чист ден за енориашите на Руската православна черква.

„ Възмутени и шокирани сме от случилото се. Това още един път акцентира, че настоящето управление на България очевидно е тръгнало по пътя на разрушение освен на политическите контакти сред нашите страни, само че и на културните и човешки връзки сред нашите нации. Сегашната им цел наподобява е спиране на връзките сред сестринските Руска и Българска православни църкви и братските връзки сред съветския и българския народ “, показва говорителката на Министерство на външните работи на Русия.

„ Още един път подчертаваме, че отговорността за бързото утежняване на руско-българските връзки е напълно на българската страна “, приключва тя.

Вчера от ДАНС разпратиха до медиите прессъобщение с букви, в което се споделя следното:  Със заповед на ръководителя на Държавна организация " Национална сигурност " (ДАНС)  са наложени насилствени административни ограничения „ експулсиране ", „ лишаване правото на престояване " и „ възбрана за влизане в Република България " за интервал от пет години на трима непознати жители:
- Н. З. – жител на Руската Федерация;
- Е. П. – жител на Беларус;
- В. Б. – жител на Беларус.
Мерките са наложени по отношение на осъществявана от тях  активност, ориентирана против националната сигурност и ползи на Република България "

Флагман.бг обаче разполага с информация от очевидци, че от Бургаска област в къс период са били принудени да си тръгнат двама представители на огромния бизнес, защото са от съветски генезис.

Единият от тях живее уседнало от 2019 година, дружно със законната си брачна половинка и дъщерята им, като е закупил безценен парцел в центъра на Бургас. Въпреки рекомендациите от страна на домоуправителя за този човек с букви О.Ф., че той и фамилията му са образцови жители и жалбите от страна на авторитетни адвокати през Административния съд в Бургас, предприемачът е бил заставен да напусне страната ни. Съпругата и детето му - ученичка не престават да живеят в Бургас. На руснака е отказано даването на право за дълготрайно престояване, тъй като попадал в Шенгенската осведомителна система по сигнал на Вътрешното министерство на Полша, че имало опция той да предизвиква експанзията в Украйна. 

Ето какъв е и претекстът за прогонването на непознатия жител, открит в Бургас:  О.Ф. имал 99 % от собствеността на акционерна компания, търгуваща с цяла Европа и имал опцията да трансферира средства към Руската федерация, които да се трансфорат в доход за бюджета им. Това обаче са били единствено опасения.

Очевидци осведомиха Флагман.бг през вчерашния ден за ексцесия с авторитетен съветски предприемач, открит от дълго време у нас и притежаващ персонална карта на Република България. Той е бил изведен от вкъщи си от въоръжени спецчасти, с качулки и претрупан в закрит бус с малко персонален багаж, след което е експулсиран от страната през българо-турската граница.

Ден преди този момент руснакът е бил извикан в районно управление (на МВР) на ОД на Министерство на вътрешните работи в Бургас - обявено му е било да съобщи персоналната си карта и да се приготви за експулсиране. Нямал е никакво време за реакция. Не е допускал, че може да бъде прогонен след вложения у нас след вложените от него от големи вложения на територията на Бургаска област. 

Още по-шокиращо с съветския жител Д.Д. е, че брачната половинка му е украинка, имат дете. Семейството е останало в дома им тук, а брачната половинка втори ден е безутешна. В този случай става дума за непосредствено експулсиране, без конкретизиране в какво се състои опасността за държавната ни сигурност.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР