Тиха война между собствениците на фолк дискотеките в София и

...
Тиха война между собствениците на фолк дискотеките в София и
Коментари Харесай

Преслава, Галена и Азис спряха участията си

Тиха война сред притежателите на фолк нощните заведения в София и звездите от поп фолка се води повече от два месеца.

От средата на септември най-оборотните чака рака нощни заведения в " Студентски град “, а и в центъра на София са наложили ембарго върху участията на Преслава, Глория, Азис, Галена и останалите знайни и незнайни звезди на " Пайнер “. В дъното на спора, изразяващ се в цялостна липса на живи участия на фолк звезди в столичните нощни заведения, е невижданото обединяване на съдържатели на нощни клубове, написа таблоидът " Уикенд ".

В началото на септември босовете на огромните нощни заведения са взели единомислещото решение да преустановят наемането на поп фолк реализатори за живи участия поради непостижимите съгласно тях възнаграждения, които прибират музикалните им продуценти. Големите звезди са сменени от диджеи и тематични празненства. До обстановката се стигна поради безапелационния отвод на звездите на понижат хонорарите си. Всички търпят съществени загуби поради пандемията и няма по какъв начин да заплащат по 10 000 лв. за Преслава и Галена и 20 000 за Азис за двучасов музикален ангажимент.

От " Пайнер “ и другите компании отказали понижаване на цените, а инж. Митко Димитров даже оповестил пред Петко Димитров, че може да вдигне с 10 % хонорарите на огромните звезди след Нова година. Собствениците пък упорстват артистите да понижат най-малко с 30 % хонорарите си поради коронакризата. Някои от тях били подготвени да ревизират парите си, само че не получавали позволение от продуцентите си. Дори най-големите звезди от фолка са осъществили 2-3 участия за последните 2 месеца, и то в провинциални нощни заведения.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР